Labdarúgás

2024.09.11. 10:03

Nikitscher Tamás gyerekkori álma valósult meg

A magyar labdarúgó válogatott kedd este 0-0-os döntetlent játszott Bosznia-Hercegovinával a Puskás Arénában. A Nemzetek Ligája mérkőzésen először volt a kezdőcsapat tagja a KTE középpályása, Nikitscher Tamás, aki jó játékkal vétette észre magát, végig is játszotta a találkozót.

Nyitray András

Nikitscher először a németek elleni vereség alkalmával, csereként debütált nyolc perc erejéig, de a bosnyákok ellen Marco Rossi már a kezdőcsapatban számított rá. A kecskeméti játékos a középpályán szinte hiba nélkül oldotta meg feladatát, a biztos megoldásokat választotta, rendre jól, így nem csoda, hogy a lefújásig pályán hagyta a kapitány. A magyar válogatott hatalmas fölényben futballozott, de ez góllal ezúttal nem párosult, köszönhetően annak is, hogy a vendégek kapusa hatalmas bravúrokat is bemutatott. Nikitscher Tamás ennek ellenére nagy élménnyel gazdagodott, hiszen először játszhatott a Puskás Arénában. 

NIKITSCHER Tamás; SALLAI Roland
Nikitscher Tamás nagy élménnyel gazdagodott
Fotó: Illyés Tibor

– Egy gyerekkori álmom vált valóra, tényleg leírhatatlan élmény ennyi ember előtt egy meccset végig játszani. Nagyon hálás vagyok. Felemás érzéseim vannak, mert tényleg rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de ezeket be kell lőni, mert ha nem tesszük meg, akkor nem úgy alakul a mérkőzés, ahogy azt terveztük – mondta Nikitscher. 

A mérkőzés után kitért arra is a játékos, hogy milyen érzés válogatott mezben szerepelni, alig egy évvel azután, hogy még frissen műtötték, emiatt pedig hónapokat kellett kihagynia. 

– Remélem, hogy jó példát tudok ezzel mutatni sok kisgyereknek és sok sérült játékosnak, hogy ne adja fel az álmát. Hittel és rengeteg munkával ez megvalósulhat – tette hozzá. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában