Kosárlabda

2024.09.09. 18:34

Adamik Ferenc emlékét ápolták

Kezdetét veszi a szezon a kosarasok számára is hamarosan. Hétvégén rendezték meg a hagyományosnak tekinthető, Adamik Ferenc Emléktornát, mellyel a sportág nagy kecskeméti alakja előtt tisztelegtek a Mercedes Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémián Kecskeméten. A végső sikernek a Csata örülhetett két korosztályban.

Nyitray András

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia U11-es KKA Amazonok és Villámok, és az U12-es KKA Csillagok és a KKA Vadmacskák leány csapatai mellett a két fővárosi vendég, a Csata Garfield és a Csata Csillagok, valamint a Török Sasfiókák és a Török Sasok jöttek el a hagyománnyá vált eseményre Adamik Ferenc tiszteletére. 

Adamik Ferenc, kosárlabda, Kecskemét,
A Mercedes KA játékosai az Adamik Ferenc emléktornán
Fotó: Mercedes KA

Az emléktornát nagyon sok szülő is megtekintette, akik figyelemmel kísérhették, hogy 11-12 éves leányaik fáradhatatlanul és sportszerűen küzdöttek minden mérkőzésen. Mindkét korosztályban a Csata leányai diadalmaskodtak ezen az eseményen. 

– Ez a torna egy nagyon fontos állomása a felkészülésünknek. Még van másfél hónap a bajnokságok indulásáig mind a két korosztállyal. Ez a torna megmutatta az adott, pillanatnyi helyzetünket, állapotunkat és innen tudunk tovább építkezni. Külön örülök annak, hogy most nem tettük egy csapatba az U11-es és az U12-es korosztály legjobbjait, de így is érmes tudott lenni az egyik csapatunk, elégedett vagyok a helytállásukkal – mondta Adamik Csilla, Adamik Ferenc lánya, aki egyben a leány szakág vezetője is Kecskeméten. 

Ivkovicné Béres Tímea, a Kosárlabda Akadémia vezetője a torna zárásaként elmondott beszédében kiemelte, csak akkor érhetnek el tartós sikereket, ha tisztelik és ápoljuk hagyományainkat, értékeiket, az eredménynél a fejlődés fontosabb volt. 

Adamik Ferenc egyedülálló sikereket ért el 

Adamik Ferenc (1930-2021) sokoldalú sportolóként vált ismertté, majd a kecskeméti női kosárlabda edzőjeként ért el kimagasló sikereket. A Katona József Gimnázium tanulóiból alakított együttes bekerült az első osztályba. Ez hatalmas és egyedülálló eredmény volt. Több évtizeden át sikeres kosárlabdaedzőként volt tevékeny Kecskemét sportéletében. 1965-től a Kecskeméti Egyetértés, 1967-től a Kecskeméti Dózsa, 1971-től 1981-ig a Kecskeméti SC csapatait edzette, 1988 után a Kecskeméti Sportiskola nevelőedzője volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában