Labdarúgás

2024.07.10. 13:41

A Tiszakécske második felkészülési mérkőzésén sok gól esett

Ezen a héten Bükfürdőn edzőtáborozik a Tiszakécskei LC-nek az NB III.-as rajtra készülő labdarúgócsapata. Tizenkilenc mezőnyjátékos és három kapus alkotja azt a keretet, akikkel együtt dolgozik jelenleg a szakmai stáb

Szentirmay Tamás

Eddig öt olyan játékos van a Tisza-parti kisváros keretében, akik már aláírták a szerződésüket, vagyis immáron biztos, hogy az elkövetkezendő időben Tiszakécskén fognak játszani. 

labdarúgás, Tiszakécskei LC,
Balogh Pál, a Tiszakécskei LC edzője
Fotó: Szentirmay Tamás

Horváth Emil 24 éves támadóközéppályás Budaörsről, Pintér Dániel 22 éves belső középpályás Nagykanizsáról, Géringer Tamás 25 éves védekező középpályás Egerből, Zámbó Márton 17 éves a III. Kerületi TVE-től, illetve Lehoczky Bálint Ádám 18 éves középpályás és belső védő a Főnix Goldtól érkezett a Tisza-parti kisvárosba. Ez utóbbi játékos számára nem ismeretlen Tiszakécske, hiszen ő nem más, mint Lehoczky Rolandnak a testvére, aki a tavaszi szezonban Tiszakécskén futballozott. Ebből is látszik, hogy fiatalokra épít a klub.

– Azt gondolom, hogy jól haladunk a felkészüléssel – jelentette ki Balogh Pál, a Tiszakécskei LC vezetőedzője. – Az eddigi időszakban a fizikális felkészülés mellett taktikai elemek is megjelentek, azokat is sokat gyakoroltuk. Ugyanezt a munkát folytatjuk az egyhetes edzőtábor keretein belül, hogy még jobban össze tudjuk rakni a játékunkat. Ezen a héten főként azon van a hangsúly, hogy hogyan építsük fel a támadójátékunkat, mert szeretnénk minél több alkalommal ott lenni az ellenfeleink kapuja előtt, és ezt minél hatékonyabban tudjuk kihasználni. Az elmúlt bajnokságban meg voltak a helyzeteink, de azokat csak kis százalékban tudtuk értékesíteni, mondta Balogh Pál vezetőedző. 

A csapat tizenkilenc mezőnyjátékossal és három kapussal érkezett Bükfürdőre. A Lovas testvérek, Andor és Zsombor, valamint a fiatalabbik Klemenc testvér, Patrik nem utazott el az edzőtáborba. 

– Az új játékosoknak kicsit lassabban megy a beilleszkedés, de ezen nem kell csodálkozni, mert van olyan, aki még nem is vett részt ilyen intenzitású edzéseken. Erre tulajdonképpen számítottunk, de szép fokozatosan utolérik majd a többieket. A mi feladatunk többek között az is, hogy összecsiszoljuk őket, és egy szintre hozzuk a többiekkel. Az edzőtáborban ideálisak a körülmények, minden igényt kielégítő, jó felkészülési lehetőség ez számunkra. Egyébként itt napi két edzéssel készülünk, de előfordul az is, hogy hárommal, azokkal a játékosokkal, akiknek lemaradásuk van.

A Tiszakécskei LC a második felkészülési mérkőzését az ETO FC Győr II.-es csapatával játszotta az edzőtáborban. A kétszer hatvan perces találkozón Balogh Pál vezetőedző lehetőséget és játékot biztosított a cserék számára is. 

– Ez a mérkőzés egy kétszer hatvan perces találkozó volt, ami több szempontból is jó volt számunkra, mert sikerült mindenkinek a megfelelő terhelést megadni. Örömteli volt olyan szempontból is, mert sok mindent visszaláttunk a csapattól, amit edzésen gyakoroltunk. Annak is örültem, hogy voltak olyan hibák, amik most kiütköztek, így idejében ki lehet javítani őket, nyilatkozta a találkozó után Balogh Pál. 

Tiszakécskei LC–ETO FC Győr II. 5–3 (2–1)

Tiszakécske: Baráth – Juhász, Lehoczky, Valencsik, Antal G., Géringer, Pintér, Boldizsár, Vajda, Marsa, Zámbó. Cserék: Szmola, Prokop, Takács, Tóth B. Burtika, ­Szabó L., Horváth E., Balázs B., Grünvald, Szekér, Klemenc.
Gólszerző: Vajda 3, Szekér, Marsa. 

Csütörtökön újabb mérkőzés vár a csapatra, mégpedig a másodosztályú Soroksár ellen. Szombaton a hazafelé ­menet pedig a Tatabánya szintén másodosztályú gárdájával találkoznak majd. Július 15-től újra hazai környezetben folytatják majd a felkészülést. 
Balogh Pál elmondta még, hogy várható az, hogy újabb játékosokat is leigazol majd a klub, főleg a támadószekcióba­.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában