Úszás

2024.07.15. 09:36

Pass Ferenc másfél éves eltiltást kapott

A Magyar Úszó Szövetség Fegyelmi Bizottsága 2024. július 11-én jogerőre emelkedett fegyelmi határozatával Pass Ferencet 18 hónapra eltiltotta az úszóedzői sportszakmai tevékenység gyakorlásától.

Nyitray András

A Bajai Spartacus SC edzőjét 33 év után idén februárban menesztették, miután szülői bejelentés után egy kiskorúnak írt, véleménye szerint félreérthető üzenet miatt indult ellene eljárás. A klubnál akkor úgy nyilatkoztak, nem hozhattak más döntést Pass Ferenc ügyében. 

Pass Ferenc, eltiltás, Bajai Spartacus SC
Pass Ferenc másfél éves eltiltást kapott
Forrás: MTI

A szövetségi közlemény indoklása szerint Pass Ferenc magatartása azért is különösen aggályos, mert a Magyar Úszó Szövetség elnökségi tagjaként ezen program hitelét rontotta. A társadalom fokozott érzékenységgel reagál minden, a gyermekekkel szemben elkövetett jogsértésre. A Magyar Úszó Szövetség elnökségi tagjaként az eljárás alá vont sportszakembertől éppen ezért alapvető elvárás lett volna, hogy ne bocsátkozzék kétértelmű, félreérthető kommunikációba egy kiskorú versenyzővel. Magatartása nem kizárólag saját személyére, hanem általában a magyar úszósportra vetett negatív fényt.

Pass Ferenc már a fegyelmi eljárás megkezdése előtt lemondott a Magyar Úszó Szövetségben betöltött valamennyi tisztségéről, így elnökségi tagságáról és a versenybíró bizottsági tagságáról is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában