Lovassport

2024.07.27. 13:17

Nagyszabású lovasnap lesz vasárnap Dunaszentbenedeken

A lovassport számos kiválóságával büszkélkedő Dunaszentbenedeken vasárnap 9 órakor a szabadidős versenyszámokkal veszi kezdetét a 2024. évi lovasnap.

Zsiga Ferenc

Vargyas László polgármester, egyben a verseny egyik szervezője elmondta: vasárnap az ország minden tájáról várják a lovasokat. A verseny az 50-60 centiméteres díjugratással kezdődik, a 60-70 centiméteressel folytatódik, majd a 70-80 centiméteres díjugratással zárul. A 12 év feletti fiú és lány lovaspalánták számára 13 órakor indul a haladó és a nehéz ügyességi lovaglás. A 16 órakor kezdődő show versenyszám valamennyi lovasnak és látogatónak izgalmakkal teli élményt kínál.

lovasnap, programok, Dunaszentbenedek
Illusztráció
Fotó: Pozsgai Ákos 

A polgármester azt is megosztotta, hogy a lovasnap elmaradhatatlan része a fogathajtás. Az egyes és kettes fogatok hajtásának első fordulója 9:30-kor kezdődik, ezt a versenyszámot a hintóhajtás követi. Mindkét hajtás második fordulója 13 órakor veszi kezdetét, az eredményhirdetést 17 órára tervezik. Nevezni a helyszínen lehet. A lovasnap szokásos helyszínére vezető utat táblák kihelyezésével segítik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában