Sportélet

2023.05.19. 15:54

Egyesületbe tömörültek a szabadszállási sportolók

A helyi sportélet összefogását, koordinálását és támogatását tűzte ki célul a napokban megalakult Szabadszállási Városi Sportegyesület. Az első nyilvános bemutatkozásuk a vasárnapi sportmajális lesz, amit a helyi önkormányzattal közösen szerveznek.

Gulyás Sándor

Legfontosabb célunk, hogy a sportélet mellett összekovácsoljuk a város lakosságát – emelte ki Áipliné Darabos Jusztina

Fotó: Gulyás Sándor

Áipliné Darabos Jusztina, az egyesület elnöke nagyon régóta foglalkozik személyszállítással. Munkája során számos sportegyesülettel, sportkörrel került kapcsolatba.

– Azt tapasztaltam, hogy Szabadszállásnál kisebb településen is, sokkal szervezettebb a sportélet, mint nálunk. Településünk katonaváros volt, ahol kiváló szakosztályok működtek, ám mi valami oknál fogva nem tudtunk az örökséggel élni. Ennek okán fogalmazódott meg bennem és a város vezetésében, már évekkel ezelőtt, az egyesület létrehozásának ötlete – sorolta Áipliné Darabos Jusztina.

A civil kezdeményezés nyitott fülekre talált a helyi sportkörök és támogatók körében. A sorozatos egyeztetéseket követően alakult meg az év elején a Szabadszállási Városi Sportegyesület.

– Közösségünkhöz lényegében minden, a településen működő sportkör kapcsolódott, egyebek között a labdarúgók, a futók, a jógások, a modern táncosok, az asztaliteniszezők, a kerékpárosok, a röplabdázók, a női torna képviselői. 

A szakosztályok megalakítása folyamatban van. Tervezzük új sportágak felvételét, valamint az utánpótlás labdarúgás beindítását. Jelenleg azon dolgozunk, hogy felleljük a pályázati forrásokat, hogy megfelelő mértékben tudjuk támogatni a helyi sportéletet – vázolta a közeljövő terveit az egyesület elnöke.

A civil szervezet első nyilvános bemutatkozása a hétvégén lesz. A városi sportmajálisnak a Vak Bottyán téri sporttelep ad helyet. – Sokat gondolkodtunk azon, hogyan lehetne a sportot előtérbe helyezni, háttértámogatókat szerezni, megmozgatni a település apraját, nagyját. A vasárnapi sportmajálison bemutatkoznak a városunkban megtalálható sportok képviselői. Tizennégy kilométeres kerékpártúrát szervezünk, melynek keretében a résztvevők megismerhetik Szabadszállás szikes tavait, annak élővilágát. Toborzót tartanak focistáink. Lehetőség nyílik egészségfelmérésre az egészségfejlesztési iroda jóvoltából, emellett lesz életmód- és táplálkozás tanácsadás is. 

A rendezvényt futó- és terepfutóverseny színesíti, illetve valamennyi sportág kipróbálható lesz 

– tette hozzá Áipliné Darabos Jusztina.

Az egyesület tagjaitól a kétkezi munka sem idegen. Megkezdődött a helyi sportpálya rendbetétele. A létesítmény fejlesztését saját erőből és pályázati támogatásokból kívánja megoldani a civil szervezet.

A gyermekek sem fognak unatkozni

A sportmajális keretében rendezik meg a városi gyermeknapot is. Az apróságokat kézműves foglalkozások, mini vidámpark, homokozó, arcfestés, vattacukor várja.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában