kézilabda

2021.08.18. 18:03

Hét játékossal, köztük két japán légióssal erősít a Kecskemét

Szerdán a Four Points by Sheraton Hotelben tartott sajtótájékoztatót a KTE férfi kézilabda menedzsmentje, ahol az új igazolások mellett a klub új partnereit, illetve névadó szponzorukat is ismertették.

Kovács Nóra

Fotó: Kovács Nóra

A KTE-Piroska Szörp a 2020/2021-es bajnoki évben megnyerte az NB I./B Keleti csoportját, ezzel jogot szerezve arra, hogy a legmagasabb osztályban induljon. A keret alaposan megváltozott az idei szezonra hét új játékost igazolt a klub.

– Hét új játékossal bővült a keret, a Budai Farkasok csapatából Menyhárt Máté csatlakozott, akinek játékával javulhat a csapat – mondta Apró Ferenc, a KTE elnöke, a kézilabda szakosztály szakmai igazgatója. – Vetési Bence és Marczika Barnabás a Pick Szeged II. csapatából érkezett. A Ferencváros II. együtteséből Deményi Xavér írt alá, illetve Karai Miklós érkezik kölcsönbe, utóbbi csak hétfőn csatlakozik a csapathoz, mivel jelenleg az U19-es válogatottal szerepel az ifjúsági Európa-bajnokságon. A KTE két japán légióssal és erősödött, Hiramoto Keisuke, és Enomoto Yuga csatlakozott. Bízom benne, hogy az ő beépítésük is sikeres lesz és szakmailag hozzá tudnak tenni az itt folyó munkához és a csapat sikeréhez.

A KTE az NB I.-es bajnokság mellett a Magyar Kupában és a Liga Kupában is indulni fog.

– A KTE célja, hogy a 2021/2022-es bajnoki szezonban bebiztosítsa helyét és tagja maradjon az élvonalnak. Bízom benne, hogy a menedzsmentnek sikerült úgy összeállítani a csapatot, hogy az ütőképes legyen és minél több mérkőzést megnyerjen, illetve olyan közönségszórakoztató játékot tudnak nyújtani a Messzi István Sportcsarnokban, amelyre a szurkolók és a város is büszke lehet. A kupákban is minél messzebb szeretnénk eljutni. Utóbbi esetben fontos, hogy azok a játékosok is, akik a bajnokságban kevesebb játéklehetőséget jutnak, ott is szerezzenek tapasztalatot. A Liga Kupában a Szeged a Békés és a Dabas lesz az ellenfél, itt tovább szeretnénk jutni a csoportkörből és lehetőleg a négy közé kerülni.

Az eseményen a KTE kézilabda csapata és a Piroska Szörpöt gyártó Szikrai Borászati Kft. újabb egy évre írt alá szerződést, így a csapat a következő szezonban is KTE-Piroska Szörp néven szerepel.

– Az elmúlt szezon mindenkinek nagy nehézséget okozott, de ennek ellenére a kecskeméti kézilabdások hatalmas dolgot tettek le az asztalra – mondta Sári Tibor, a Szikrai Borászat Kft. ügyvezető igazgatója. – Mi bíztunk bennük, és ez az eredmény nem sikerült volna, ha nincs meg a szakmai tapasztalat, a kellő alázat és szorgalom – hangsúlyozta.

A klub meglévő partnerei mellett további szponzorokat kapcsolódtak az egyesület életéhez. A Piroska Szörp után a legnagyobb támogatók között csatlakozott a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár és a Hovány Kft. is. Mellettük pedig Kecskemét megyei jogú város önkormányzata is anyagi segítséget nyújt a klubnak.

– Ez kötelességünk is volt, hiszen kis túlzással csodát tett a KTE kézilabda klub az előző szezonban

– mondta Szeberényi Gyula Tamás sportért felelős alpolgármester. – Örülök, hogy az itt folyó munka sikertörténet lett és remélem az is marad, mert emellé a város örömmel áll oda.

A csapat a felkészülés ötödik hetében jár, túl van három edzőmeccsen, további négy várjuk a bajnokság kezdetésig.

– Felemás benyomások vannak bennem. Nyilván ebben a periódusban vannak jobb és rosszabb szakaszok, de a csapat munkájára nem lehet panasz, hiszen amit kérünk, azt megpróbálják száz százalékosan kivitelezni – nyilatkozta Bencze József, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője. – Az biztos, hogy nem a legfizikálisabb csapat leszünk a bajnokságban, de nagy a küzdeni akarás, és megpróbálunk minél több meccset nyerni. Egy óriási lépcsőfok az NB I.-be való feljutás, de szívünk lelkünk kitesszük a pályára, aminek eredménye kell, hogy legyen – tette hozzá.

Még van négy felkészülési mérkőzés vár a KTE-Piroska Szörpre, azonban augusztus 27-én már a Pick Szegeddel játszanak idegenben egy előrehozott bajnoki meccset. A vezetőedző elmondta, ez még e felkészülés hozadéka lesz, megtapasztalhatják a bajnokság szintjét és hogy milyen lesz egy top csapat ellen játszani. Utána még két edzőmeccs hátra van, majd szeptember 10-én az FTC ellen rajtol a bajnokság 18 órakor a Messzi István Sportcsarnokban.

Fotó: Kovács Nóra

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában