birkózás

2021.05.19. 06:55

Magyar bajnoki címet szerzett a fiatal félegyházi sportoló

Kiskunfélegyházi birkózó is a bajnoki dobogó tetejére állhatott az Egerben rendezett diákfiú kötöttfogású és -lány magyar bajnokságon, ahol további remek helyezések is születtek a hétvégén – tájékoztatta hírportálunkat Szabó József edző.

Vajda Piroska

Forrás: baon.hu

Elmondta, magyar bajnoki címet szerzett Bárány-Almási Tamás, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE sportolója a kötöttfogásúak között a 69 kilogrammos súlycsoportban. Az erős mezőnyben Tamás néha könnyedén, néha rendkívüli kemény csatákban, de kiváló formában küzdötte végig a napot. Először szigetvári, majd szigetszentmiklósi ellenfelet győzött le. A döntőbe jutását ferencvárosi ellenfele sem tudta megakadályozni, ahol pesterzsébeti birkózó várt rá, de Tomi 10:1 arányban jobbnak bizonyult nála is.

Az ifjú tehetség már egészen fiatalon megismerkedett a birkózószőnyeggel, mert nagyapja és az édesapja ezt a sportot űzte fiatalon.

Fotó: baon.hu

A szülők, bár Pálmonostorán élnek, naponta hordják mindhárom gyermeküket edzésekre, ez most meg is hozta a gyümölcsét.

Testvére, Bárány-Almási Bianka is érmet, méghozzá ezüstöt nyert a diáklányok 62 kilogrammos mezőnyében.

További két ifjú hölgy is szerzett még bronzérmet, méghozzá ugyanabban, a 46 kg-os súlycsoportban. Bene Ivett és Hideg Zita jó barátokként állhattak a bajnoki dobogó harmadik fokán. A félegyháziaknak sikerült még egy bronzérmet szerezniük, amely Csillag Zalán nyakába került.

– Nagyon nehéz dolga volt, de fantasztikus küzdeni tudásának köszönhetően egy vereség mellett négy győzelem után állhatott dobogóra a 35 kilogrammos súlycsoportban. Pontszerző helyezést szerzett Szécsényi Kornél, aki ötödik lett a 76 kg-osok között – részletezte Szabó József, akit Ván Jenő, Kelemen András és Polyák Dániel segített a sportolók felkészítésében.

Bárány-Almási Tamás a dobogó legfelső fokára állhatott
Fotó: Munkatársunktól
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában