úszás

2018.12.28. 12:59

Cikluszáró versenyt rendeztek Kecskeméten

Hatvannégy érmet szereztek a Bácsvíz-KVSC sportolói az első kecskeméti cikluszáró versenyen. Érthető, hogy Nagy Zoltán edző, szakosztályvezető elégedett volt a teljesítményekkel.

Borbély Károly

A Bácsvíz-KVSC úszói közül harmincheten álltak rajthoz a Kecskeméten első alkalommal megrendezett cikluszáró viadalon

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bácsvíz-KVSC/Czeglédi Imre

A Bácsvíz-KVSC és a Kecskeméti Fürdő közös rendezésében december 20. és 22. között tartották meg az I. Kecskeméti Ciklus­záró Úszóversenyt. Az esemény különlegességét egyrészt annak időpontja adta – amely az országos bajnokságokon kívül a legfontosabb cikluszáró verseny az utánpótlás számára –, másrészt, hogy a versenyszámokban a délelőtti előfutamokat a délutáni döntők követték.

Összességében 28 egyesület 240 versenyzője 1350 rajttal zárta az idei évet a Kecskeméti Fürdőben. A hazai Bácsvíz-KVSC csapatának 37 versenyzője összesen 64 érmet szerzett, 17 aranyat, 22 ezüstöt és 25 bronzot.

A Bácsvíz-KVSC úszói közül harmincheten álltak rajthoz a Kecskeméten első alkalommal megrendezett cikluszáró viadalon
Fotó: Bácsvíz-KVSC/Czeglédi Imre / Petőfi Népe

– Cikluszáróhoz illően minden versenyzőnket elég sok számban indítottuk, az volt a szakmai elképzelés, hogy magas terhelés, sok rajt mellett tudjanak a fontosabb számaikban is jó időeredményt elérni – mondta Nagy Zoltán, a KVSC edzője, szakosztályvezetője. – Egy-egy szám kimondottan jól sikerült, több úszónk meg tudta javítani az országos bajnokságon elért eredményeit. Emellett próbáltunk technikai, taktikai elemeket is gyakoroltatni, sok esetben akár az időeredmény rovására is. Ennek a jövő évi teljesítményben rendkívül fontos szerepe lesz. Az érmek szépen csillognak és a darabszámot tekintve se lehetünk elégedetlenek, azonban tisztában kell lennünk azzal, hogy a jövő évi országos bajnokságokon jóval nagyobb versenyhelyzet lesz. A legfiatalabbak teljesítményével – néhány kivételtől eltekintve – maximálisan elégedettek lehetünk, szépen zárkóznak fel oda, ahová a képességeik alapján várjuk őket. Sok esetben a sűrű program ellenére remek egyéni csúcsok születtek, valamint az is bizakodásra ad okot, hogy a kevés tapasztalat ellenére a döntők folyamán is tudtak még tovább javulni. Kiemelten fontosnak gondoljuk, hogy ezt a kis csoportot a lehető legnagyobb odafigyeléssel tanítsuk, gondozzuk, építsük. Egy ciklus elteltével úgy látjuk, lesz mire felépíteni azt a bizonyos piramist. Bács Ferenc edző pedig januártól érkezik, és ebben segít nekünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában