Bácskai Művelődési Központ

2024.08.30. 07:00

Folytatódik a népszerű bajai filmklub

Szeptember 3-tól folytatja vetítéseit a Gömzsik Anikó filmklub Baján, a Bácskai Művelődési Központban. Ebben a félévben az olasz filmművészet alkotásaiból válogatott dr. Brachinger Tamás, az estek házigazdája.

Rab Rita

Az első mozit így jellemzi Georges Sadoul: „A Biciklitolvajokban egy római munkanélküli végre foglalkozáshoz jut, s ennek ellátásához kerékpárra van szüksége. De miközben plakátokat ragaszt a falakra, ellopják a kerékpárját. Egész álló nap járja Rómát, hogy megtalálja nélkülözhetetlen munkaeszközét, de hiába. Így lesz ez a hétköznapi esemény egy szivettépő tragédia tárgya...”

mozi, vetítés
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A Biciklitolvajok 1948-ban bemutatott fekete-fehér olasz filmdráma, Vittorio De Sica filmrendező és Cesare Zavattini forgatókönyvíró legelismertebb alkotása, a filmtörténet neorealista irányzatának műve. Az Oscar-díj, Golden Globe-díj és a BAFTA-díj mellett számos más elismerést is bezsebelhetett. 

A vetítés előtt ismertetőt tart dr. Brachinger Tamás egyetemi oktató. Első alkalomra  szeptember 3-án, 17 órakor kerül sor. A vetítések látogatása tagsági kártyához kötött, mely a helyszínen megvásárolható, tájékoztatott Gálovitsné Szabó Hildegard, közművelődési igazgatóhelyettes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában