Hírös Agóra

2024.07.25. 15:19

Kodály városának rejtett kincseit mutatja be a kiállítás – galériával

Kovács Szabolcs fotókiállítása szerda kora este nyílt meg Kecskeméten, a Hírös Agórában. A Panoráma társalgókban látható fotók Kecskemét történelmi városközpontjának rejtett kincseit és építészeti részleteit örökítették meg.

Sebestyén Hajnalka

A megnyitónak és a fotóknak helyet adó alsó Panoráma társalgó zsúfolásig megtelt, nagy érdeklődés kísérte Kovács Szabolcs tárlatát. A Kodály Város című kiállítás két részletben látható. A Kecskemét történelmi városközpontjának rejtett kincseit és építészeti részleteit bemutató fekete-fehér fotók az alsó, a színesek a felső szinten lévő Panoráma társalgóban kaptak helyet. 

Kodály városának rejtett kincseit mutatja be a kiállítás
Fotó: Bús Csaba

A megnyitón először a Pitykés Zenekar játszott, majd Acsai Rita, a Hírös Agóra munkatársa köszöntötte a nagyszámú közönséget. A kiállítást Kazi Roland média művész nyitotta meg. Bemutatta Kovács Szabolcs fotográfust, pályájának fontosabb állomásait, majd rátért az általa is oly kedvelt épületfotózásra. 

Kovács Szabolcs Budapestről költözött nyolc éve Kecskemétre, a családjával azóta is itt él. A Katedrában végezte el a fotográfus képzést, majd ez irányú tanulmányait Dániában és a MOME-n folytatta. Fő területe a street és épület fotózás. Hosszú éveken át saját fotónyomdája volt Kecskeméten, és fotós sulit is vezetett kezdőknek, tanítványai közül többen ott is voltak a kiállításon. Jelenleg a Katona József Múzeumban grafikusként dolgozik, szabadidejében fotóz. 

A program része a Kodály Művészeti Fesztiválnak. A kiállítás augusztus 7-ig megtekinthető.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában