Kiskunfélegyháza

2024.06.23. 17:53

Megtelt látogatókkal a Kiskun Múzeum udvara a Múzeumok Éjszakáján – galériával

Tizenhat éve minden esztendőben csatlakozik a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozathoz a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum. Az intézmény munkatársai ezúttal is gazdag programkínálattal készültek a szombati eseményre. Fáradozásuk nem volt hiábavaló, hiszen a délutáni kánikula és az éjszakai vihar ellenére is több százan vettek részt a programokon, a még járni nem tudó apró gyermeken át a szépkorúig minden korosztály képviseltette magát.

Vajda Piroska

A Múzeumok Éjszakáját immár 22. alkalommal rendezték meg hazánkban. Idén közel 460 intézmény – köztük a félegyházi Kiskun Múzeum – tárta szélesre kapuit, hogy több ezer programmal nyűgözze le az érdeklődőket. A kezdeményezés nem titkolt célja, hogy még több embert tegyenek rendszeres múzeumlátogatóvá.

Kiskunfélegyháza, programok, Kiskun Múzeum
Megtelt látogatókkal a Kiskun Múzeum udvara a Múzeumok Éjszakáján
Fotó: Vajda Piroska

Mészáros Márta, Kiskun Múzeum izgatója elmondta, a Múzeumok Éjszakája az egyik legnépszerűbb programjaik közé tartozik. Ilyenkor sok a visszatérő látogató és nemcsak Félegyházáról, hanem a környező településekről is érkeznek vendégek. Hangsúlyozta, úgy állították össze a programokat, hogy kicsik és nagyok egyaránt jól szórakozzanak. Három fő lábon állt a Múzeumok Éjszakája: az egyik a gyerekudvar, ahol most is nagyon népszerű volt a népi udvari játszótér. A már megszokott játékokat, a hajfonodát, az arcfestést, lovaglási lehetőség és a múzeum munkatársai által előadott Malom alatti mese is kiegészítette. De ismét kinyitott a szabadtéri kovácsműhely is. 

Az esemény másik fő eleme a színpadi programokból állt. Ezúttal is sikerült nívós előadókat meghívni, így fellépett a félegyházi Passengers fúvós kamaraegyüttes, Fehér Simon Pál hangszervándor, és Báró Maszkura. Fergeteges táncházat tartott a Borcsa Zenekarral és a Bab Társulattal közösen Babos Dániel. 

A harmadik lába az eseménynek a múzeum kiállításai voltak, amit ingyenesen nézhettek meg a látogatók – összegezte Mészáros Márta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában