Kecskemét

2024.05.29. 09:26

Megnyílt az AXON művésztelep legújabb tárlata

Hosszú évek óta biztosít helyet a kamara különböző képzőművészeti kiállításoknak.

Barta Zsolt

Tizenhat éve biztosít helyet a kamara különböző képzőművészeti kiállításoknak Kecskeméten. Ez alatt az évek alatt közel száz tárlatot tekinthettek meg az érdeklődők. Mindezt Gaál József, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BKMKIK) elnöke mondta a VIII. AXON Kecskeméti Művésztelep kiállításának május 28-i megnyitóján.

Axon, tárlat
A felvételen Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere méltatja a kiállítást. Tőle balra Gaál József és Bruncsák András
Fotó: Barta Zsolt

A BKMKIK vezetője ezt követőn átadta a szót Szemereyné Pataki Klaudiának, Kecskemét polgármesterének, aki megtisztelte a megnyitót. A város vezetője hangsúlyozta, hogy régóta követi Bruncsák András festőművész tevékenységét, aki a Veránkai Alkotótábor vezetője a kezdetektől fogva. A meghívót elolvasva két dolgot kell kiemelni – fogalmazott. A mester hosszú évek óta támogatásával segíti a tehetséges alkotók képességeinek kibontakoztatását. A másik pedig az, hogy az AXON Kábelgyártó Kft. nemcsak jó partnere a városnak, az egyik jelentős munkaadója, hanem egyben a kultúra mecénása is. Így mindketten egy tartalmas, értéket alkotó közösség munkáját segítik támogatásukkal – mondta Szemereyné Pataki Klaudia.

Végül Bruncsák András, a művésztelep vezetője szólt. Mint mondta, az alkotók közössége 1996 óta létezik. Annak idején Szappanos István festőművésszel hozták létre Veránka-szigeten az alkotótelepet. Olyan személyeket hívtak meg, akikkel együtt lehetett dolgozni, akik a társaságért és az alkotás öröméért töltöttek napokat a Duna festői szigetén.

Az AXON Kecskeméti Művésztelep egy művészeti program, amelynek célja, hogy támogatást nyújtson kortárs művészek számára, lehetőséget biztosítva nekik alkotásaik elkészítésére és bemutatására. A művésztelep évente több alkalommal rendezi meg kiállításait, ahol a művészek bemutathatják legújabb alkotásaikat. Az idei, VIII. kiállításnak ismét, immáron 3. alkalommal a kamara ad helyszínt. Az alkotások 2023 októberében Veránka-szigeten készültek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában