Útinform

12 órája

Mutatjuk, hol dolgoznak az utakon hétfőn Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani hétfőn Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást hétfőre vonatkozóan.

útinform, közlekedés, forgalomkorlátozás
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán, Röszke felé, a 30-as és a 32-es, majd a 40-es és a 41-es kilométer között javítják a burkolatot. A munkaterület mellett a belső sávba terelik az autósokat. Figyelmesen váltsanak sávot!

– Újhartyán és Lajosmizse térségében a szalagkorlátot mossák és összeszedik az eldobált szemetet. A 42-es és a 47-es, majd a 66-os és a 73-as kilométer között mozgó terelés mellett a belső sávot lezárják. 

– Budapest irányába Újhartyán térségében, a 44-es és a 30-as kilométer között a műszaki átjárókat takarítják. A munkaterületnél a külső sávba kell sorolni. 

– A 67-es jelű Lajosmizse csomópontban aszfaltoznak, ezért Budapest felé nem lehet felhajtani a pályára. A javasolt terelőutat sárga táblák mutatják.

– Új terelést építenek ki a Röszke felé vezető oldalon, a Lajosmizse és a Kecskemét-észak csomópontok között. A 71-es és a 76-os kilométer között sávzárásra, torlódásra kell számítani.

– A Budapest felé vezető oldalon, az M44-es autóút építéséhez kapcsolódóan lezárták a 74-es kilométernél a Kecskemét-észak csomópont lehajtóágát. 

– Burkolatfelújítási munkákat végeznek az M5-ös és az M43-as autópálya csomópontjában, ezért az M43-as autópályáról nem lehet áthajtani az M5-ös autópálya Röszke felé vezető oldalára. 

– Fenntartási munkák miatt készüljenek sávlezárásra a Röszke irányába tartók Kecskemét és Kiskunfélegyháza között, (a 80-as és a 110-es kilométer), illetve Kistelek közelében, a 134-es kilométernél. 

Főutak:

Az 52-es főúton, Fülöpszállás átkelési szakaszán, a 35-ös kilométernél a vasúti átjárót újítják fel. A forgalmat terelőútra irányítják.

Az 53-as főúton, Soltvadkert határában, a 36-os kilométernél a vasúti átjárót építik, ezért azt lezárták. A forgalmat ideiglenes terelőútra irányítják.

Az 55-ös főúton, Pörböly közelében a padkát javítják, ezért a 110-es és a 11-es kilométer között napközben egy sáv lesz csak járható és jelzőőrök segítik a közlekedést.  

– Baja határában, a 103-as kilométernél kátyúznak, ott is félpályás lezárás mellett dolgoznak. 

Az 512-es főúton, Kalocsa elkerülő szakaszán, a 3-as kilométernél körforgalmat építenek. A fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun vármegyében, az 5205-ös jelű Örkény-Tass összekötő úton, Kunszentmiklósnál felújítják a vasúti átjárót. A 34-es kilométernél a járműveket helyben kiépített terelőútra irányítják.

Kamionstop:

A következő kamiontilalom szombat este 10 órától vasárnap este 10 óráig lesz érvényben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában