Összefoglaló

2 órája

A látványos szüreti felvonulások érdekelték leginkább olvasóinkat az elmúlt héten

Ismét megnéztük a számokat. Ezekre a cikkekre kattintottak legtöbbet olvasóink a 41. héten.

Baon.hu

Az időjárás is a kegyeibe fogadta a fülöpjakabi szüreti felvonulást, amit október 5-én a Falvak Éjszakája programsorozat keretében rendeztek meg.

legolvasottabb cikk, szüreti felvonulás, hírösszefoglaló
Szüreti felvonulást és bált rendeztek Fülöpjakabon
Fotó: Vajda Piroska

Idén rekordot döntött a 15. alkalommal megszervezett kakaspörköltfőző fesztivál Kiskőrösön, ahol 120 csapat vett részt. Hogy mennyi ember fordult meg napközben a helyszínen, csak saccolni lehet.

Közel 30 utcában és 7 megállóhelyen lovaskocsis-felvonulással és különböző nemzetiségi táncokkal szórakoztatták az érdeklődőket múlt szombaton Bácsalmáson.

Tizennyolc bográcsban és egy gulyáságyúban több száz liter kőlevest főztek október 5-én Jászszentlászlón megrendezett háromnapos fesztiválon. A leves alapjául szolgáló marhahúst és zöldségeket az önkormányzat biztosította. Ám, hogy ebből ki milyen kőlevest főzött, annak már csak a szakácsok fantáziája és ízlése szabott határt. 

Minden évben október első szombatján rendezi meg a lakiteleki Szivárvány Óvoda a szüreti felvonulását és a jótékonysági bálját. Ezúttal is több százan vettek részt az eseményen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában