Ünnepség

2 órája

Szüreti felvonulást és bált rendeztek Fülöpjakabon – galériával

Az időjárás is a kegyeibe fogadta a fülöpjakabi szüreti felvonulást, amit szombaton a Falvak Éjszakája programsorozat keretében rendeztek meg.

Vajda Piroska

A hagyományőrző esemény pénteken fotókiállítással és a helyi gyűjtemények megnyitójával kezdődött a fülöpjakabi faluházban. A Hosszú-rét varázsa című kiállításon Kristóf Beáta természetfotóit mutatják be. A tárlatnyitó után adták át az úgynevezett Csemetesétányt a Gyenes-hegyi úton, ahová az újszülöttek tiszteletére ültettek kisfákat. Az átadó után éjszakai túrára és kertmoziba várták az érdeklődőket. 

szüreti felvonulás, bál, ünnepség
Szüreti felvonulást és bált rendeztek Fülöpjakabon 
Fotó: Vajda Piroska

Másnap, szombaton tartották a már hagyományos szüreti felvonulást. A népviseletbe öltözött fiatalok és a feldíszített mezőgazdasági gépek, fogatok menete délután Kunszállásra indult, ahol a Radnai téren tartottak néptáncbemutatót. A visszaérkező szüreti felvonulókat a Gyenes-hegyi út, a Szultánsarok utca, Harminctó utca átadásán fogadták elsőkén. A Falvak Éjszakája keretében adták át ugyanis az önkormányzati forrásból nyáron elkészült zúzott kővel borított utcákat. A menet innen a szabadidőparkhoz vonult, ahol helyi hagyomány szerint köszöntötték a felvonulókat. Ezt követően a Őszidő Nyugdíjas Klub nótacsokorral szórakoztatta a közönséget, majd a hely és a szomszédos Jakabszállásról érkezett néptánccsoportok bemutatóját nézhette meg a közönség. A hagyományőrző esemény szüreti bállal zárult. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában