Szemétszedési akciósorozat

2 órája

Jutalmat kaptak az önkéntes szemétszedők Kecskeméten

Kecskeméten, a Benkó Zoltán Szabadidőközpont, a Wojtyla Barátság Központ és a Porta Egyesület közös szervezésében idén is sikerrel megvalósult a szemétszedési akciósorozat a „Széchenyiváros kertje, Kecskemét ligete” területén. Aktív önkéntes szemétszedők munkája elismeréseként ketten ajándékot kaptak.

Sebestyén Hajnalka

Az évek óta zajló program fő célkitűzése, hogy önkéntes szemétszedők bevonásával minél inkább megtisztuljon a látogatók által eldobált hulladékoktól, szeméttől a szabadidőközpont. A létesítmény maga is karbantartja a területet, ezen munkát segítik az aktivisták.

önkéntes szemétszedők, Kecskemét
Aktív önkéntes szemétszedők munkája elismeréseként ketten ajándékot kaptak. 
Fotó: Beküldött fotó

Ajándék az önkéntes szemétszedőknek

Az idei szemétszedési akció szezonja a napokban zárult le. Ennek kapcsán a két önkéntes szemétszedő, Jobbágy Istvánné Katika és Kispatakiné Szénási Melinda, ajándékot is kapott. 

Megemlékeztek a szakemberekről

A zárórendezvényen Farkas Pál, a Porta Egyesület elnöke, a Wojtyla Barátság Központ programszervező munkatársa a szabadidőközpont bejárata melletti Benkó Zoltán-szobornál köszöntötte a megjelenteket. Megemlékezett a szabadidőközpont megálmodójáról, létrehozójáról, a vízművek egykori igazgatójáról, továbbá a közelmúltban elhunyt Dunai Mihályról, aki egyik kezdeményezője volt a széchenyivárosi közpark kialakításának. Ezután a résztvevők koszorút helyeztek el a Benkó-szobornál, ekképpen is kifejezve őszinte nagyrabecsülésüket az Észak-Bács-Kiskun Megyei Vízmű Vállalat egykori első embere iránt.

A megérdemelt ajándék 

A rendezvény második részében Jánosi István önkormányzati képviselő vette át a szót, aki Kecskemét városvezetése nevében köszöntötte a jelenlévőket. Farkasné Pásztor Jolán, a Porta Egyesület titkára, a Wojtyla Barátság Központ társalapítója bemutatta a takarítómunkát végző két önkéntest: Jobbágy Istvánné Katikát és Kispatakiné Szénási Melindát.

Jobbágy Istvánné Katika beszámolt a munka közben végzett idei tapasztalatairól, élményeiről. Az esemény zárásaként Jánosi István egy-egy ajándékcsomaggal kedveskedett a munkában élenjáró két önkéntesnek.

önkéntes szemétszedők, Kecskemét
 Fotó: Beküldött fotó



 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában