Összefoglaló

1 órája

A nemesnádudvari tragédia és a Kőleves Fesztivál is érdekelte olvasóinkat

Ismét megnéztük a számokat. Ezekre a cikkekre kattintottak legtöbbet olvasóink a 40. héten.

Baon.hu

Tizennyolc bográcsban és egy gulyáságyúban több száz liter kőlevest főztek a hétvégén Jászszentlászlón megrendezett háromnapos fesztiválon. A leves alapjául szolgáló marhahúst és zöldségeket az önkormányzat biztosította. Ám, hogy ebből ki milyen kőlevest főzött, annak már csak a szakácsok fantáziája és ízlése szabott határt. Egy biztos a kő egyikből se hiányzott, valamilyen formában mindenhol megjelenítették.

 Kőleves Fesztivál Jászszentlászlón
Fotó: Vajda Piroska

Minden évben október első szombatján rendezi meg a lakiteleki Szivárvány Óvoda a szüreti felvonulását és a jótékonysági bálját. Ezúttal is több százan vettek részt az eseményen.

Szerda reggel tűzoltók és rendőrök siettek Nemesnádudvarra, a Hunyadi utcába, ahol egy férfi többször is megszúrta feleségét és felgyújtotta az autójukat és a házukat. A családfő bennégett az épületben.

Csütörtökön átadták a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház nővérszállóját Kecskeméten. A 80 férőhelyes, több mint 2000 négyzetméter alapterületű szálló építése több mint 1,5 milliárd forintból valósult meg.

Kecskemét életének egyik legkiemelkedőbb napja október 2-a, amikor a hírös várost ünnepelik. Hagyományosan e napon tartják a Város Napja Gálát a Kecskeméti Nemzeti Színházban. Az ünnepi eseményen Kecskemét kiválóságai vehettek át elismerést.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában