Összefoglaló

5 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 15.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés és más bűncselekmények miatt 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a Kecskeméti Járásbíróság a keddi tárgyaláson azt a 33 éves kecskeméti férfit, aki többször brutálisan bántalmazta élettársát 2022 novemberében, majd tavaly januárban is: kalapáccsal széttörte a bokáját, majd később egy cirokseprű nyelével eltörte a karját. Pár héttel később annyira elverte, hogy a karján lévő gipsz is széttört, és szétvert fejjel menekült a szomszédba. A sértett megbocsátott volt párjának, és levélben vallotta meg szerelmét iránta. Az ítélet nem jogerős.

Harsányi Zsuzsanna festőművész kiállítása Kecskeméten
Fotó: Bús Csaba

Tíz éve szinte minden pillanata a thai box körül forog a jakabszállási fiúnak. A 15 éves Hevér Alex 5 évesen kötelezte el magát a sport mellett. A kecskeméti Star Gym sportolója a közelmúltban 5. helyezést ért el a thai box utánpótlás világbajnokságon, a hétvégén pedig megnyerte a magyar bajnokságot.

Az elmúlt hetekben sokan kísérték figyelemmel a TV2 A Kísértés című reality show-ját. A kecskeméti Inge és jegyese, Lóri kapcsolata sokszor ingoványos talajra lépett, de végül együtt távoztak, sőt, azóta már az esküvőjüket tervezik.

Kecskemét belvárosában a következő hónapokban több utcában hőszolgáltatási közműépítés lesz, emiatt kérik az autósok megértését. Az építési munkálatok miatt a forgalmirend-változás érinti a Báthori, a Mária és a Simonyi utcát. Közlekedni lehet, de parkolni nem.

Börtönbe kerülhet egy telekommunikációs cég üzletkötője, aki az ügyfelei előfizetésére, az ő beleegyezésük nélkül összesen 219 televíziót rendelt meg részletfizetésre. A célja az volt, hogy ezeket a tévéket saját maga értékesítse, azonban a terve idővel füstbe ment, és a szolgáltatónak 37 millió forintos kárt okozott.

Hétfőn az alakuló ülésen letették az esküt az újonnan megválasztott képviselő-testület tagjai és dr. Bagó Zoltán polgármester. Az előzetes várakozásoknak megfelelően a legizgalmasabb perceket a társadalmi megbízatású és a főállású alpolgármester személyéről szóló titkos szavazás és a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. ügyvezetőjének a zárt ajtók mögötti megválasztása okozta.

Kedden a Kecskeméti TE klubvezetése és Szabó István egyeztetéseket folytatott, aminek eredményeként felmentették a vezetőedzői poszttal járó munkavégzés alól a szakembert – számolt be róla hivatalos oldalán a Kecskeméti TE.

A Danubia Alapfokú Művészeti Iskola tamburás tanulói Dabason, a KÓTA által szervezett országos népzenei minősítőn Aranypáva díjat szereztek.

Október 15. a Fehér bot nemzetközi napja. Ennek jegyében kedden a vakok és gyengénlátók iránti tiszteletére készített alkotásaiból nyílt tárlata Harsányi Zsuzsanna festőművésznek a kecskeméti Katona József Könyvtárban.

Azoknak, akik szeretik a játékokat és szívesen néznek műveltségi vetélkedőket a televízióban, biztosan nem kell bemutatni dr. Kovács Attilát, a mindig jó kedélyű szegedi reumatológus professzort, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza osztályvezető főorvosát. Vadonatúj könyvében az izgalmas feladványok mellett néhány szórakoztató anekdotát is megoszt, a jó játék és némi derű mindenkinek jót tesz, amit a Géniusz-győztes receptre írna fel könyve olvasóinak.

A Vidéki Nők Magyarországért díjban részesítette Hamzáné Lakó Juditot, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkárát a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége. A rangos elismerést kedden adta át Szőnyi Kinga elnökasszony a Cifrapalotában Hamzáné Lakó Judit részére. Az átadáskor Engert Jakabné alpolgármester, a társszervezet Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke is gratulált a kitüntetettnek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában