Jablanica

4 órája

Eltemették a boszniai áradások áldozatait

Több ezren vettek részt kedden annak a 19 embernek a búcsúztatásán, aki a tíz nappal ezelőtti boszniai áradásoknak és földcsuszamlásoknak esett áldozatul a dél-boszniai Jablanicában – közölte a Klix.ba boszniai hírportál.

MW

Imámok és gyászolók a hónap elejei árvizek és földcsuszamlások 19 áldozatának együttes temetésén a dél-boszniai Jablanicában

Forrás: MTI/AP

Fotó: Armin Durgut

A nyugat-balkáni országot október 4-én érték el a heves zivatarok, amelyek a déli részeken több települést is elárasztottak. A földcsuszamlások utakat, hidakat és épületeket sodortak el, összesen 26 ember vesztette életét.

A legnagyobb kár a dél-boszniai Jablanicát érte, ahol a lezúduló csapadék a közeli kő- és kavicsbányában felhalmozott törmeléket mosta rá a településre.

Villámárvíz hordaléka közt dolgoznak a mentőegységek a dél-boszniai Donja Jablanicában 2024. október 5-én
Fotó: Nidal Saljic / Forrás: MTI/EPA

A mentésben a szomszédos országok mellett az Európai Unió országai is segítettek, a károk felmérése még zajlik, Jablanica helyreállítása a helyiek szerint évekig fog tartani.

Több ezren vettek részt a árvizek és földcsuszamlások áldozatainak együttes temetésén
Fotó: Armin Durgut / Forrás: MTI/AP

A búcsúztatóról videó is készült:


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában