Összefoglaló

2 órája

Kisgyermeket gázoltak Halason, újabb részletek Till Tamás haláláról

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A koponyacsontját vizsgálják a szakértők Till Tamásnak, annak a 11 éves kisfiúnak, akinek maradványai 24 évig voltak bebetonozva egy fészer alá. A szakértők ugyanis kizárták, hogy a bicikliző fiút elgázolták volna. A nyomokból arra lehet következtetni, hogy a kisfiút gyilkosa leüthette vagy leránthatta a bicikliről – értesült a TV2 Tények című műsora.

Egy hároméves kislányt gázoltak el Kiskunhalason
Fotó: Pozsgai Ákos

Információink szerint, Kiskunhalason, a Petőfi utcában a Tiszti Klub előtt egy hároméves kislányt gázoltak el szombat délután. Úgy tudjuk, hogy a kislány megsérült, a mentők a helyszíni ellátás után kórházba szállították. A baleset után a kisgyerek hozzátartozói nekiestek a gázoló autónak, betörték a szélvédőjét és megrongálták az egyik elektromos visszapillantó tükröt.

Az első körben megfelelő helyszínre találó vállalkozások pályázatuk támogatása esetén létesíthetnek korszerű elektromos töltőállomásokat, így többek között Baján, Kiskunhalason, Kiskunmajsán, Mélykúton és Nagykőrösön is.

Óraátállítás lesz vasárnap. Ekkor kezdődik el a téli időszámítás, amely során hajnali 3 órakor vissza kell állítani az órákat 2 órára. Az óraátállítás több mint száz éve az energiatakarékosság reményében jött létre, mára azonban kérdésessé vált, hogy valóban takarékoskodunk-e általa.

Most éjszaka nagy változás következik. Újra jön a téli óraátállítás. Hajnali háromkor visszaállítjuk kettőre az órákat. Erről a sokakat érdeklő témáról, és a jó alvás titkairól mesélt G. Németh György címzetes egyetemi docens, a Magyar Alvás Szövetség elnöke a Rádió 1 Gong Téma műsorában.

Vasárnap hajnalban óraigazítás lesz a vasútnál és a Volánbusznál is. A téli óraátállítás Bács-Kiskun vármegyében közlekedő járatoknál is nagyobb odafigyelést igényel. Íme az érintett járatok.

Húszéves a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete. Ennek keretében rendeztek megemlékezést és adtak át elismeréseket Kecskeméten.

Újra kísérteties hangulat uralkodott a községben. Szombat kora este feléledt Városföld. Kezdetét vette az izgalmas, hátborzongató, és egyben vidám halloweeni buli. Több mint 160 gyermek és családja éltette az amerikai filmekből is jól ismert ünnepet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában