Támogatás

2024.09.11. 15:35

Rendkívüli támogatást kapott Drágszél

A kalocsai járás egyik legkisebb lélekszámú települése, Drágszél vissza nem térítendő rendkívüli kormányzati támogatásban részesült.

Zsiga Ferenc

A Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium támogatói döntéséről szóló okiratát Font Sándor, a választókerület országgyűlési képviselője adta át Pandúr Gábor polgármesternek. 

rendkívüli támogatás, Drágszél, Pandúr Gábor, Font Sándor,
Font Sándor, a választókerület országgyűlési képviselője és Pandúr Gábor polgármester
Fotó: Zsiga Ferenc

Az önkormányzati berkeken belül régebben ÖNHIKI, most REKI néven emlegetik azt a rendkívüli támogatási formát, amely évek óta segítséget nyújt a nehéz helyzetbe került településeknek. A kormány idén már másodszor nyújt rendkívüli támogatást a bajban lévő önkormányzatoknak, eddig 2 milliárd forinttal segítette a települési önkormányzatok működőképességét. A 2024. évi támogatások első ütemében a közigazgatási és területfejlesztési miniszter döntése nyomán 150 önkormányzat, összesen mintegy 798 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A második ütemben 242 önkormányzat – köztük Drágszél – részére összesen 988 millió forintot utal ki a kormány vissza nem térítendő támogatásként – mondta el Font Sándor.

– A kormány segítségének köszönhetően a 324 lakosú településünk költségvetése egyensúlyba került. A vissza nem térítendő közel 700 ezer forintot közüzemi, elsősorban gázszámlák kifizetésére fordítjuk. Az energiafelhasználás hatékonysága érdekében önkormányzatunk, ugyancsak kormányzati támogatásból napelemes rendszereket telepített, így az ilyen helyzeteket a jövőben várhatóan már el tudjuk majd kerülni – nyilatkozta Pandúr Gábor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában