Adomány

2 órája

Új műszerekkel gazdagodott a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház – galériával

Két darab, középfül vizsgálatára alkalmas, úgynevezett kézi tympanométer készüléket kapott közel 2,5 millió forint értékben a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Arc-, Állcsont-, Szájsebészeti és Fül-Orr-Gégészeti Osztálya az OTOGYN Kft-től – számolt be róla a kórház közösségi oldalán.

Horváth Péter

Az adományt dr. Szepes Andrea fül-orr-gégész, audiológus szakorvos adta át a cég nevében dr. Bella Zsolt osztályvezető főorvosnak az egyik reggeli referálás alkalmával. 

középfül-vizsgálat, adomány, kórház,
Dr. Bella Zsolt osztályvezető főorvos és dr. Szepes Andrea fül-orr-gégész, audiológus szakorvos
Fotó: BKM Oktatókórház Facebook-oldala

Az eszközök közül az egyik a rendelőintézeti szakrendelés, a másik a fekvőbeteg-osztály ambulanciájának munkáját könnyíti meg a jövőben. A vizsgálatot eddig kizárólag az audiológián végezték a szakemberek.

„A középfül-vizsgáló készülék használatával több információt is kaphatunk: többek között arról, hogy ép-e a dobhártya, van-e gyulladásos folyamat a középfülben, található-e folyadék vagy váladék – kezdte a műszerek bemutatását Szepes Andrea. 

– A műszer főleg gyermekek esetében lesz nagyon hasznos. A leggyakoribb gyermekbetegségek között van a savós középfülgyulladás, de náluk nehezebben vizsgálható. Ezzel a kézi műszerrel az orvosnak és a gyerekeknek is könnyebb lesz a vizsgálat – mondta az adományozó szakember.

Az eszköz működéséről elmondta: nyomást és szívást gyakorol a fülben, a kijelző pedig kiad egy hegyes görbét, ami alapján látják, hogy van-e probléma.

Szepes Andrea fül-orr-gégész, audiológus szakorvos és férje dr. Szabó Gábor szülész-nőgyógyász több évtizedig voltak a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház munkatársai, és most is nosztalgiával gondolnak vissza az itt töltött időre, munkatársakra – zárul a beszámoló.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában