Iskolakezdés

2024.09.01. 14:48

Száz kisiskolás kapott tanszercsomagot a halasi máltais családi napon – galériával

Adni öröm! – címmel szervezett akciót országszerte 36 élelmiszer áruházban a Máltai Szeretetszolgálat, ahol a szervezet önkéntesei várták a tanszereket. Kiskunhalason szombaton, a Végh-kúria udvarán tartott családi nap keretében osztották ki a személyre szóló iskolai tanszercsomagokat a gyerekeknek.

Pozsgai Ákos

Légvárral, kézműves foglalkozásokkal és arcfestéssel várták a Máltai Szeretetszolgálat kiskunhalasi csoportjának önkéntesei a családokat szombat délelőtt a Végh-kúria udvarán, ahol szülők és gyerekek egyaránt megtalálták a kedvükre való kikapcsolódást.

tanszercsomag, Kiskunhalas, iskolások
Kiskunhalason a Végh-kúria udvarán tartott családi nap keretében osztották ki a személyre szóló iskolai tanszercsomagokat a gyerekeknek.
Fotó: Pozsgai Ákos

A szendvicset és üdítőt is fogyaszthattak korlátlan mennyiségben a résztvevők, valamint egy külön felajánlásnak köszönhetően nagy sikere volt a jéghideg fagyinak is, amit örömmel nyaltak el a gyerekek a melegben.

– A Máltai Szeretetszolgálat budapesti központjából érkezett tanszerekből és a helyben különböző vállalkozásoktól és magánszemélyektől kapott felajánlásoknak köszönhetően összesen száz iskolai tanszercsomagot sikerült összeállítani a gyerekeknek, amit a családi nap végén adtunk át nekik személyre szólóan – mondta el hírportálunknak Rémánné Halmosi Éva a Máltai Szeretetszolgálat kiskunhalasi csoportvezetője, akitől megtudtuk, hogy színes ceruza, füzetek, radír és tollak kerültek a csomagokba, amit nagy örömmel vettek át a gyerekek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában