Összefoglaló

2024.09.03. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 03.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Több mint 30 millió forint értékben fejleszti tálaló- és főzőkonyháit a halasi önkormányzat saját forrásból. Kedden adták át a Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezetének (KIGSZ) Felsővárosi Általános Iskolában lévő megszépült tálalókonyháját, ahol mintegy 20 millió forint értékben történtek különböző felújítások, valamint konyhai eszközbeszerzések. Szeptember végéig közel 12 millió forint értékben érkeznek új nagykonyhai berendezések és eszközök a Lomb és a Bajza utcai főzőkonyhákra is.

hírek, összefoglaló, Bács-Kiskun
Megszépült környezetben, korszerű eszközökkel dolgozhatnak a halasi konyhákon
Fotó: Pozsgai Ákos

2018 óta tart Kecskeméten a Nagytemplom felújítása. Jelenleg a tetőcserénél tartanak. Dr. Finta József főplébános, érseki helynök jó hírről számolt be a Rádió 1 Gong Téma műsorában, engedélyt kaptak a korábban elbontott erkély újraépítésére, a forrás is megvan hozzá.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a napokban Kecskeméten ellenőriztek egy kínai éttermet, ahol a helyiségek átvizsgálásakor megdöbbentő higiéniai körülményeket találtak.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere volt a Rádió 1 Gong Téma című műsorának vendége. A polgármester arról beszélt a rádióműsorban, hogy a kecskeméti önkormányzat miként segíti a családokat az iskolakezdéskor, de szót ejtett az oktatási intézmények felújításáról és bővítéséről, valamint a Svájci Napokról is.

Huszonötödik alkalommal rendezik meg a város egyik legnépszerűbb kulturális és gasztronómiai programját szeptember 13-14. között. A Kiskunfélegyházi Libafesztivál elsősorban a viziszárnyas-tenyésztéssel foglalkozó félegyházi és környékbeli gazdák ünnepe. A rendezvény részleteiről kedden sajtótájékoztató keretében számoltak be a szervezők.

A 19 éves Koszonits Patrik nyáron mintegy négyszáz kilométert gyalogolt 15 éves szamarával, és hamarosan édesapja, Tibor is hasonló túrán fog részt venni Mancival. Az Ásotthalom és Ágasegyháza közötti száztíz kilométeres kihívás október elején lesz.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt vádat emelt egy drogkereskedő párral szemben, akik kiskorúaknak kristály fantázia nevű tudatmódosító szert árultak. Beszerzési forrásaik is a vádlottak padjára kerültek – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A napokban véget ért szakértői vizsgálat megállapította, hogy a 24 éve eltűnt 11 éves bajai kisfiú, Till Tamás nejlonba tekert földi maradványai kerültek elő egy bajai fészer betonalapjából. A gyermek erőszakos úton vesztette életét, a rendőrség emberölés bűntettében nyomoz ismeretlen tettes után - jelentette be a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedd délelőtt.

Csomák Lászlóné, Cserzsi textilszobrász munkáiból nyílt kiállítás a minap a szabadszállási József Attila Közösségi Házban Gondolatfoszlányok címmel. A rendezvényt Kárász Vanda Zorka zongorajátéka színesítette.

Tizenhetedik alkalommal tartotta meg a Zenélő szélmalom táncos, zenés délutánját a halasi Csipkeházban a Pásztortűz Egyesület. A halasi és környékbeli hagyományőrző csoportok és zenekarok megtöltötték muzsikával és néptánccal az rendezvény helyszínét, ahol kézműves foglalkozás is várta az érdeklődőket. A rendezvény ideje alatt a Csipkemúzeum ingyen volt látogatható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában