Magyar élelmiszeripar

2024.09.11. 13:50

Kecskemétről, az Univer üzemétől rajtolt el az idei Coop Rally – galériával

Kecskemétről rajtolt el a 18. Coop Rally. Az Univer hetényegyházi üzeme volt az első állomása a több mint száz autót számláló menetnek, mely Kelet-Magyarországon népszerűsíti a hazai termékeket.

Sebestyén Hajnalka

A Coop üzletlánc a hazai élelmiszertermelés elkötelezett támogatójaként 18. alkalommal szervezte meg a minőségi, magyar élelmiszer-előállítást és termékeket középpontba állító Coop Rallyt. Az autós menetbe a Coop üzletlánc idén is összehozta beszállító partnereit, a magyar élelmiszeripar kiváló gyártóit és forgalmazóit, hogy együtt népszerűsítsék a hazai termékeket. 

Coop Rally, Univer, erős pista
A start Kecskemét-Hetényegyházán az Univer világszínvonalú üzeme volt, ahol a jól ismert Erős Pistát is gyártják
Fotó: Bús Csaba

Fontosak a hazai élelmiszerek 

A rendezvény célja, hogy felhívják a figyelmet az ország élelmiszeriparának értékeire, a hazai gyártás megtartásának és erősítésének szükségességére, amelynek fontosságára az elmúlt kihívásokkal teli gazdasági időszak is rávilágított. A rally 2006-ban indult útjára és napjainkig 143 Magyarországon működő gyártót és forgalmazót mutatott be. Az idei szakmai program szeptember 11–12. között Kelet-Magyarország gyártóihoz és forgalmazóihoz látogat el. A rendezvény fővédnöke dr. Nagy István agrárminiszter

Első állomás: Univer

A start Kecskemét-Hetényegyházán az Univer világszínvonalú üzeme volt, ahol a jól ismert Erős Pistát is gyártják. A rally indítása előtt sajtótájékoztatón Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere köszöntötte a rally résztvevőit. Hangsúlyozta: a magyarok által előállított termékek világszínvonalúak. Jó példa erre az Univer is, mely nemcsak a gyártás terén nyújt kimagaslót, de a társadalmi felelősségvállalása is példaértékű. 

Sokfelé megfordultak már az országban

Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke arra mutatott rá, hogy az elmúlt években sok nehézség sújtotta az iparágat, de le tudtak ülni egymással a termelők, a gyártók és kereskedők, így kezelni tudták a problémákat, a magas inflációt, az emelkedő energiaárakat. A Coop Rally is jó lehetőség arra, hogy a magyar élelmiszergyártás iránt elkötelezett cégek találkozzanak, szót váltsanak. A rendezvény másik nagy pozitívuma, hogy a 18 év alatt sokfelé megfordultak, láthatják a magyar cégek fejlődését. Kecskeméten az Univernél is jártak már korábban egy másik üzemében, de most láthatják legújabb gyártóüzemét is, mely a rally indulásának is helyet adott. 

Erős Pistás ropi az új termék

Molitorisz Károly, az Univer Product Zrt. vezérigazgatója az Erős Pista brandjük legújabb tagját mutatta be, az Erős Pistás Nógrádi ropit, melyet bárki megkóstolhatott a rendezvényen. A rally egyik következő állomásán, Nádudvaron pedig az Erős Pistás májast kínálják körbe, sőt, hamarosan megjelenik majd az Erős Pistás debreceni kolbász a két cég együttműködésében. 

Cseh Tamás, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatalának hivatalvezetője beszédében a térség magyar tulajdonú vállalkozásaira hívta fel a figyelmet, akik nagyon sok munkahelyet teremtenek, elősegítve ezzel, hogy vármegyénkben az országos átlagtól alacsonyabb az álláskeresők száma.

Nő a magyar termékek iránt a kereslet

Dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára maga is részt vesz a kétnapos rallyn. Kiemelte beszédében: jó hír, hogy a magyar minőségi élelmiszerek iránti kereslet nő. A cégek fejlesztéséhez nagy segítséget nyújtó pályázataik közül a kisebb vállalkozásokat érintő pályázati csomag már megnyílt, a nagyobbaké jövő héten fog.

Végül Szilágyi József százados, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársa adott fontos útravalókat a rallyn menetelő autósoknak. 

Az eseményen részt vett Szarka Balázs, az Univer Szövetkezet elnöke és a Magyar Olimpiai Bizottság részéről dr. Kemény Dénes is. 

A Coop Rally második állomása Felsőlajoson a Márka Üdítőgyártó Kft. volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában