Összefoglaló

2024.08.07. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. augusztus 7.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség lopás és zaklatás miatt távollétében vádat emelt egy márkás italok lopására szakosodott férfival szemben, aki áruházak készleteinek dézsmálása mellett volt élettársát hónapokon keresztül hívásokkal és üzenetekkel zaklatta.

Nemcsok Fanni, hírösszefoglaló, a nap legfontosabb hírei
Hatéves kitartó munkával küzdötte magát a legjobbak közé Nemcsok Fanni, muaythai versenyző
Fotó: Beküldött fotó

Nemcsok Fanni, tizenkét éves félegyházi sportoló jelenleg az őszi thai boksz világbajnokságra készül. A megmérettetést szeptemberben Bangkokban rendezik meg, a versenyen való részvétel azonban jelentős anyagi terhet ró a családjára, ezért a sportbarátok támogatását kéri.

Antal Zsolt, a Garai Székely Kör Egyesület elnöke meghívására érkeztek az előadók, akik az Erdélyben, Kolozsvár mellett található Magyarvista település egyháztörténetét, viseleteit és tánckultúráját mutatták be.

Sok szülő számára jelent igazi kihívást, hogy miként kössék le csemetéjük szabadidejét a nyári szünidőben. Valódi problémát jelent, hogy eltervezett programok mellé vagy helyett egyre többször kerülnek elő az okoseszközök szünidőben. Hal Melinda klinikai szakpszichológus szerint a nyár a közös élményekről, kihívásokról kellene szóljon, és semmiképp sem a túlzott képernyőhasználatról.

Cikkünkben elolvashatja a legfrissebb közlekedésrendészeti híreket Bács-Kiskun vármegyéből.

A 29. Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyen vett részt a bajai Ad Libitum Kórus augusztus 2-4. között Debrecenben. Arany minősítést kaptak, a színes műsorválasztásért különdíjban részesítette őket a zsűri, valamint a kategóriát is megnyerték.

A párizsi olimpia vívóversenyein női kardcsapatunk (Márton Anna, Szűcs Luca, Pusztai Liza, Battai Sugár) múlt szombaton csak a hatodik helyen végzett, a negyeddöntőben a Japán elleni 45-37-es vereség pedig alapvetően azért következett be, mert az ötödik asszóban Pusztai Liza beleszaladt egy 9-0-s vereségbe. A magyar sportoló az Instagramon szomorúan mesélt arról, hogy rengeteg gyűlöletet kapott.

A rendőrség statisztikái szerint szinte minden sofőr használja a biztonsági övet, amely örvendetes, de a hátul ülők nagyjából fele nincs bekötve. Márpedig ott általában a gyermekeket utaztatjuk. A biztonsági öv nem használata halálhoz vezethet! Összeszedtünk minden információt, amit a biztonsági öv használatáról és a gyermekbiztonsági rendszerekről tudni érdemes.

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően szeptemberben indul el az a mintaprojekt Lakiteleken, amely a talajminőség javítását szolgálja. A szemléletformáló kezdeményezés célja, hogy az emberekkel megértessék, az egészséges élet egyik alapja az egészséges termőföld. A projekt során azt is megmutatják, hogyan kell megvizsgálni a termőföldet és mit kell tenni annak javításához – tudtuk meg Fehér Istvántól, Lakitelek alpolgármesterétől.

Már aligha számít újdonságnak, hogy újabb botrány rázta meg a párizsi olimpiát. A Kanadai Olimpiai Bizottság megfosztotta akkreditációjától a szexuális zaklatással és érzelmi zsarolással vádolt Rana Reidert. A kitiltott szakember egyébként két tokiói olimpiai bajnok, a 100 méteres síkfutás aranyérmese, az olasz Marcell Jacobs és a 200-as címvédő kanadai Andre De Grasse edzője. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában