Összefoglaló

2024.09.09. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 9.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Pápai Ferencné szentkirályi kézműves az elmúlt időszakban készült horgolásaival mutatkozott be a minap Kerekegyházán, a Szecsődi udvarházban. Az érdeklődők a terítők és karácsonyfadíszek mellett számos nagy gonddal készített amigurumi figurát is megcsodálhattak.

 Mészáros László , születésnap, köszöntés
Születésnapján köszöntötték  Mészáros László volt repülőtisztet 
Fotó: Bús Csaba

Az Albert Agro egyéni vállalkozás a kárpótlási időszak kezdetétől, közel 36 éve gazdálkodik Bácsbokodon. Az Albert család tagjai, mint azt Hegedűs József ügyintéző mondja, nem szakmabéliként csöppentek bele ebbe a tevékenységbe. Már a gazdálkodásuk kezdetén érzékelték a klímaváltozás hatásait. A vállalkozás stratégiája az volt, hogy csak úgy lehet földet művelni, ha figyelembe veszik ezeket a hatásokat, valamint a kizárólagosan csak a csapadékkal történő vízellátás mellett a talajművelési módszerük nem követi a hagyományos agrotechnikát.

95. születésnapján köszöntötték hétfőn Mészáros László volt repülőtisztet kecskeméti otthonában.

A rendőrség gyanúja szerint Baját és a környékbeli településeket látta el kábítószerekkel az a bajai férfi, akit a Hírös kommandósok otthonában fogtak el.

A most zajló Svájci Napokkal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Jean-François Paroz, a Svájci Államszövetség magyarországi nagykövete és Jasmina Opardija tudományos tanácsadó, valamint dr. Fülöp Tamás rektor a Neumann János Egyetem Innovációs terében a hétfői ünnepi tanévnyitót megelőzően.

A Falvak Éjszakája program keretében új termelői piacot avattak Kunszállás központjában a hétvégén. Az elkészült fejlesztés révén 17 árusítóasztalon értékesíthetik termékeiket a helybeli és környékbeli kistermelők hetente két napon – olvasható az eseményről kiadott közleményben.

Rejtélyes körülmények között veszett nyoma pénteken Bódog Dánielnek Dusnok környékén. A 29 éves férfi keresésébe egy speciális kutató-mentő egyesület is bekapcsolódott, de eddig nem találták meg.

Néhány nappal ezelőtt Kiskőrösön egy hatalmas csattanás volt hallható, egy autó kirakatba csapódott. A sofőr eszméletét vesztette, rémült felesége segítségért kiáltott. A 200 méterre lévő ügyelet dolgozói mentették meg az 50 év körüli férfi életét, aki jelenleg Kecskeméten lábadozik.

Igazán összetartók az 1969-ben végzett 8. b osztályos tiszaalpári öregdiákok. Hosszú ideje már minden évben összejönnek nosztalgiázni. Az egykori általános iskolások múlt hétvégén ünnepelték az 55 éves jubileumot.

A Svájci Napok programsorozathoz kapcsolódóan tartotta meg Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülését a kecskeméti Neumann János Egyetem hétfő délután. A különleges eseményt Alpesi Kürtösök nyitották meg, ahol csaknem 2000 elsőéves hallgató tette le az egyetemi esküt a CAMPUS nagyelőadójában.

Egy kamionnal karambolozott egy személykocsi az 52-es főút 31-es kilométerénél hétfő este. 

A 45. Halasi Szüreti Fesztivált az elmúlt hétvégén tartották. A rendezvénysorozat központi helyszíne a város főtere és a városháza díszudvara volt, ahol fantasztikus koncertek, táncház, borudvar, néptánccsoportok fellépése, kézművesek és a helyi és környékbeli borászok ízletes borai várták három napon át a látogatókat. Kiskunhalas legnépszerűbb őszi rendezvényén több ezren voltak kíváncsiak a hagyományos szüreti felvonulásra is, mintegy negyven csoport vett részt a menetben, ahol finom musttal és cukorkával kínálták a közönséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában