Koncert

2024.08.06. 20:24

Az evangéliumot hirdették a fiatalok Halas főterén – galériával

Kiskunhalason koncertezett a Magyar Continental Singers felnőtt csoportja. Az idei tizenegy állomásból álló turnésorozat hatodik helyszínére érkeztek hétfő délután, programjuk címe: „Hűsége nagy!” Hívunk téged is, légy részese ennek a csodának!

Pozsgai Ákos

A Continentals egy nemzetközi keresztény előadóművészeti szolgálat, melynek célja, hogy a különböző művészeti eszközök felhasználásával a Biblia örömhírét közvetítse. A csoport tagjai, hisznek abban, hogy Jézus Krisztus evangéliuma életformáló erővel bír.

Magyar Continental Singers, koncert
Magyar Continental Singers felnőtt csoportja Halason koncertezett
Fotó: Pozsgai Ákos

A Continentals csoportjait amatőrök alkotják, bárki csatlakozhat hozzájuk, aki azonosulni tud a Continentals vallási szellemiségével és elhivatottságot érez a közös szolgálathoz.

A mintegy másfél órás koncertek során Isten dicsőítő dalok hangzanak el, amelyek között rövid prózai részek segítik az egyes dalok üzenetének jobb megértését. A koncertek során személyes bizonyságtételek is elhangzanak és lehetőség van közös imádkozásra is, amiben persze nem kötelező részt venni.

A Continentals ötlete az Egyesült Államokban született meg 1967-ben. A formabontó, stílus indító zene bátorsága csodaként járta be az államokat, meghatározó hatást gyakorolva a keresztény könnyűzenére. Hamarosan Európát is meghódította, elérte Magyarországot is, így 1985-ben megszületett a Magyar Continentals.

A nyári időszakban országos és határon túli turnékat szerveznek, minden évben új repertoárral és tagsággal indulnak. Az idei turné július 31-én indult Miskolcról és augusztus 10-én Sajószentpéteren zárul.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában