Kitüntetés

2024.08.22. 15:07

Sokat tettek Petőfiszállásért, elismerték a munkájukat

Régi hagyomány a községben, hogy az államalapítási ünnepség keretében, a Szállási Napokon adják át a Petőfiszállás Községért kitüntető címet. Ezt a díjat a helyi önkormányzat 2013-ban hozta létre köszönetként azok részére, akik kiemelkedően sokat tettek településért – olvasható a település közösségi oldalán.

Vajda Piroska

Ebben az évben elismerést kapott Kiss Jenő, a Kiss Torma Kft. ügyvezetője, aki immár 32 éve vezeti a petőfiszállási üzemet. A tormatermékek és ezzel együtt Petőfiszállás neve is ismerté vált a világ számos pontján. A falu vezetése és a cég vezetője közötti jó kapcsolat meghatározta a múltat, és előrevetíti a jövőt. Generációváltással ugyan, de a cég továbbra is a településen marad és működik.

kitüntetés, díj, Petőfiszállás
Az államalapítási ünnepségen díjakat adtak át Petőfiszálláson is
Fotó: Beküldött fotó

Petőfiszállás községért kitüntetésben részesült továbbá a Komfort Style Kft. Az ünnepségen elhangzott, hogy a cipőkészítéssel foglalkozó cég számára komoly szakmai elismerést jelentett, hogy a sok-sok évi befektetett munka eredményeként 2015-ben a Parlamentben megkapták a Magyar Termék nagydíjat. A cégvezetők, Balog Julianna és Janech István számára Petőfiszállás mindig is egy ékszerdoboz volt, és elismerően nyilatkoztak baráti, ismerősi körben a településről. Mint mondták, Petőfiszállás mindig a második otthonuk marad.

Posztumusz díjként adományozta a kitüntetést a képviselő-testület Nagy Jánosné Veronka néni néhai petőfiszállási lakos részére, akit humános, emberszerető, példaértékű, aktív közéleti tevékenységéért díjaztak. Az elismerést fia, Nagy János vette át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában