Összefoglaló

2024.08.31. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. augusztus 31.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Pénteken kezdődtek meg a 30. Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok eseményei. A színes szórakoztató programok mellett a helyi borlovagrendi tanácskozáson nem csak finom borokat kóstoltak, de szó esett a klímaváltozásnak köszönhető aszályról is.

Bács-Kiskun, hírek, összefoglaló
Harmincadik alkalommal rendezték meg a Szüreti Fesztivált Kiskőrösön
Fotó: Barta Zsolt

A XIX. századi Magyarország egyik legjobb és legnagyobb formátumú fényképésze volt Simonyi Antal, akinek fényképeiből pénteken nyílt kiállítás Kecskeméten, a Magyar Fotográfiai Múzeumban. A kecskeméti születésű fotográfus fényképeit Borda Márton Áron gyűjtő jóvoltából láthatja a nagyközönség.

Vendégszeretetből és finom ételekből nem volt hiány a móricgáti kacsafesztiválon. A hagyományteremtő eseményt szombaton második alkalommal rendezték meg faluban. A fesztivál keretében községi kitüntetést adtak át. A posztumusz Móricgát községért díjat a tavaly elhunyt polgármesternek, Csontos Máténak ítélte a képviselő-testület. Az elismerést felesége Csontosné Kis Hedvig vette át.

„Vármegyénk nem csupán földrajzi egység, hanem élő, lüktető közösség, amelynek minden tagja hozzájárul ahhoz a páratlan örökséghez, amit magunkénak mondhatunk” – emelte ki Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke a vármegyei kitüntetések átadása alkalmából Szabadszálláson.

Egy utánfutóval közlekedő gépjármű és egy személyautó ütközött össze. Az utánfutós autóban utazó két ember, egy apa-fia páros életét vesztette, míg a másik gépjárműben utazó négy személy megsérült. A baleset körülményeit a Kecskeméti Rendőrkapitányság vizsgálja.

Veszteségfeldolgozással kapcsolatban és több önismereti témában tart ingyenes előadást és foglalkozást Csernák Krisztina kecskeméti pszichológus kollégáival. Az Empátia Pszichológiai Központ alapítója társadalmi felelősségvállalásként egyrészt azoknak szánja ezt a lehetőséget, akiknek nincs módjuk részt venni a pszichológiai ellátás formáiban, másrészt szemléletváltást szeretne kezdeményezni, s nyitottá tenni a kecskemétieket és környékbelieket a csoportos munkára.

Hétfőn ideiglenes forgalomterelésre lehet számítani Kecskeméten, az Izsáki úton a Sport és az Olimpiai utcai körforgalmaknál.

Vasárnap este indul A Kísértés című reality, melyben Bács-Kiskun vármegyéből többen is szerepelnek. Vajon a szerelem lesz erősebb vagy a kísértés?

Bakodpuszta az a hely, ahová szó szerint a világ minden pontjáról, Ausztráliától Új- élandon át Japánig, és még hosszasan sorolhatnánk, érkezett már vendég. – Szerencsére vendégből és jó időből nincs hiány, a Duna vízállása is kedvező, így a Dunapataj-Bakodpusztai Idegenforgalmi Centrumba a kalocsai és az új ordasi kikitőből szinte folyamatosan érkeznek a szállodahajók vendégei – sorolta látogatásunk alkalmával Dusnoki Csaba Sándor, a 140 hektáron elterülő, lovasszolgáltatóként a legmagasabb 5 patkós minősítést kiérdemelt létesítmény vezetője.

A sportpályán és annak közelében megrendezendő kétnapos Szakmári Falunap pénteki napja mozgalmasnak bizonyult és több száz látogatót vonzott. A helybéli, 18 éves András Gerda tacsi tulajdonos ötlete nyomán megszervezett első szakmári tacskó találkozóra főként Kalocsáról és környékéről ötvennél is többen vitték el kedvenc négylábújukat.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában