Összefoglaló

2024.08.23. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. augusztus 23.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Csütörtök délután jelentették be a tompai városházán a képviselőknek, hogy benyújtotta lemondását Véh László polgármester. A távozó városvezető lemondott a következő önkormányzati ciklusra szóló megválasztott polgármesteri mandátumáról is.

Tizenegy települést díjaztak a kecskeméti térségi kiállításon
Fotó: Bús Csaba

Pénteken tartották meg az ünnepélyes díjátadót Kecskemét főterén, a XXVII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon. A szakmai zsűri tizenegy díjat ítélt oda, és megszületett a közönségszavazás eredménye is.

Azonosították a halasi gyújtogatókat, akik korábban lopták az áramot is az ingatlanból, aminek az udvarán felhalmozták illegálisan a rengeteg szemetet. Az kérdés, hogy egyszerűen csak el akarták tüzelni a rengeteg szemetet, vagy – és ez a valószínűbb – az összehordott kábelekről égették le a gumit, valamint a műanyagot és a felügyelet nélkül hagyott tűz terjedt tovább a többi hulladékra.

Idén is megrendezték a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Szőlészeti és Borászati Intézete (SzBI) Kecskeméti Kutató Állomásán az Alföldi kenyér, szőlő és bor – a Kárpát-medence kincsei című konferenciát. A pénteki tanácskozás célja volt, hogy bemutassák a szőlészet-borászat és a gabonakutatás területén elért legújabb eredményeket.

Egy elkeseredett, bántalmazott nő nem látott más esélyt, így kért segítséget egy ruhabolt eladójától Kaposváron.

Hal Melinda klinikai szakpszichológus és Pöltl Ákos családbiztonsági szakértő közösségi oldalukon tették közzé állásfoglalásukat az okostelefonok iskolai korlátozásáról. Mint véleményükben kiemelik, a törvény és a kormányrendelet-tervezet jelentős előrelépést jelent a gyermekek, kamaszok és fiatalok mentális egészségének védelmében, amelyet számos tudományos, szakmai és szakértői érv, kutatás, tanulmány támaszt alá.

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Kézsebészeti Osztályának osztályvezető főorvosa, dr. Pócs Levente volt a Rádió 1 Gong Téma című műsorának vendége. A főorvos a május 1-től élő osztályvezetői kinevezéssel kapcsolatos feladatokról beszélt, de szólt szakmai életútjáról, a Traumatológiai Osztályt sújtó nehézségekről, és azokról a tervekről is, melyekkel átvette az osztály vezetését.

Véglegessé vált a „Csíplek Kalocsa! Paprikanap és XXVI. Paprikás Ételek Főzőversenye” elnevezésű nagyrendezvény programja. A nagy érdeklődéssel várt rendezvény időpontja szeptember 13-14. lesz.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában