Ajánló

2024.08.25. 07:00

Tüzes harapás: csilievő versenyt rendeznek Baján

Chilifiesta néven csilievő versenyt rendez a Chilli Baja szeptember 7-én a Petőfi-szigeten, a Turisztikai Központ parkjában. A verseny házigazdája Harsányi Levente műsorvezető, énekes lesz.

Márton Anna

A bátraknak szól a csilievő verseny, amit öt évvel ezelőtt álmodtak meg a szervezők, azóta pedig hagyománnyá vált, hogy szeptember első hétvégéjén Chilifiestával várnak mindenkit.

csilievés, verseny, Chilifiesta
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A helyszínen gasztronómiai és kézműves termékek piaca 16 órától látogatható, kóstolási és vásárlási lehetőség is lesz.

Az Otthonka – magyar konyha bográcsában rotyog majd az étel. Jakab Árpi kemencéjében sülnek a lepények. Hűtött üdítővel, vattacukorral, kürtőskaláccsal várják a gyermekvendégeket, valamint hideg sörökkel és borokkal a felnőtt kilátogatókat.

Két versenyt terveznek a szervezők, érdemes kilátogatni szurkolni is. A hotdog-evő kihívás 16 órakor, a friss csilievő verseny 17 órakor kezdődik.

A csilievő verseny pénzdíjas, összesen 100 ezer forint üti a markát az első három helyezett versenyzőnek: az első helyezett 60, a második  25, a harmadik pedig 15 ezer forint jutalmat kap. A versenyt követően kezdődik a Pataky Művek koncertje 18 órakor, őket követi a B52. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában