Összefoglaló

2024.08.22. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. augusztus 22.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Szerda délután megnyílt a 27. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében megvalósuló esemény a térség leggazdagabb térségi seregszemléje. A Hírös Forrás Szökőkút körül felállított standokon 12 környékbeli település mutatja be Kecskemét és a környező a települések értékeit, sokszínű kulturális és turisztikai kincseit, vonzerőit, valamint a helyi és térségi gazdákat, kézműveseket vasárnapig.

27. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás, gyerekek, fellépés
Gyerekek is felléptek a 27. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon
Fotó: Bús Csaba

A Bajai Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy besurranó tolvajjal szemben, aki az őt tetten érő idős férfit többször is ellökte azért, hogy a lopott dolgokkal el tudjon menekülni.

Egy 16 és egy 15 éves soltvadkerti fiút vettek őrizetbe a rendőrök lopások miatt hétfő este. A két fiú több strandoló autóját és kerékpárját is elkötötte.

Emberemlékezet óta nem történt olyan, hogy a szőlő nagy részét leszüretelték volna a nyár végére. Az idei óriási hőség miatt korábban kezdődött a betakarítás, és őszre már szinte be is fejeződik a munka dandárja. A termés minősége jó, de a mennyisége kevesebb lehet a hatalmas aszály miatt, amely a klímaváltozásnak köszönhető.

A nyári hőség nem csak belsőleg, de külsőleg is megviseli szervezetünket, így többek között a bőrünk is külön odafigyelést és rutint igényel a kánikula alatt. A helyes bőrápolásról beszélgettünk Várszegi Krisztina kozmetikus szakoktatóval.

A forró napok során minden település úgy működik, mint egy hősziget. Emiatt szenvednek az ott élők. Szabó Lajos, Kecskemét erdészeti szakmérnöke azt mondja, magunk is tehetünk azért, hogy könnyebben viseljük el a klímaváltozást.

Három vármegye öt településéről érkeztek énekkarok a kalocsai Érsekkertben megtartott Kalocsa Hangja című kórusfesztiválra. Az első napon a szervezők három kórus részére KÓTA minősítésre is lehetőséget biztosítottak. A fesztivállal a rendező Kalocsa Kamarakórus a várost fölhelyezte a hazai kórusmozgalom térképére.

Korrupciós bűncselekmények miatt emeltek vádat a zuglói és az újbudai parkolási rendszerrel, valamint a BKV informatikai keretszerződésével kapcsolatos ügyben hét ember, köztük Horváth Csaba zuglói polgármester, Tóth Csaba volt országgyűlési képviselő, Baja Ferenc volt miniszter és Molnár Zsolt országgyűlési képviselő ellen – tájékoztatott az MTI.

Ismét virágba borult a kecskeméti Városháza díszudvara – csütörtök délután tartották a Pannónia virágoskertje virág- és rózsakiállítás megnyitóját a Hírös Hét Fesztivál kereteiben. A Hírös Kertészek Egyesülete, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Rózsahölgyek Társasága és a Hírös Agóra szervező munkája jóvoltából tizenkilenc kecskeméti kertészet több mint 12 ezer színpompás növénye ékesíti az újjávarázsolt díszudvart a fesztivál végéig, és számos programot élvezhetnek a látogatók a csodás virágok ölelésében.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában