Program

2024.07.26. 13:53

A félegyházi piacok világát ismerhetik meg a városi séta résztvevői

Félegyháza egyedülálló történelmi piacait ismerhetik meg az érdeklődők.

Vajda Piroska

Nyári városi sétákat szervez a Kiskun Múzeum Kiskunfélegyháza várossá nyilvánításának 250 éves évfordulója alkalmából. A város ismertető programsorozat július 27-én, 16 órakor folytatódik. 

séta, Kiskunfélegyháza,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Ezúttal Félegyháza egyedülálló történelmi piacait ismerhetik meg az érdeklődők Rekedt-Nagy Réka kalauzolásával. Az izgalmas városi séta során a régi és a jelenlegi piacok világába nyerhetnek betekintést a résztvevők, miközben megismerhetik az útvonalon látható nevezetes épületeket és szobrokat is. A séta 16 órakor a Petőfi térről indul és várhatóan másfél óráig tart. A Petőfi téren a tér névadó szobráról és a Görögházról hallhatnak az érdeklődők. Innen a Zsibáros utcában (ma Fekete Pál-sétány) mennek, ahol a többek között a Hattyúházról és Petrovics István vállalkozásáról lesz szó. Az útvonal harmadik állomása a Nepomuki Szent János-tér lesz, ahol a szobor történetét és az egykori békás kút történetét eleveníti fel a Kiskun Múzeum munkatársa. A negyedik állomás a Móra tér lesz, az utolsó megálló pedig a Béke téren, ahol az egykori Fehér iskolásról is szó lesz. A városi sétákra érdemes előre bejelentkezni a [email protected] címen, vagy a 76/461-468-as telefonszámon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában