Elismerés

2024.07.19. 21:23

Homokmégyen ünnepélyesen átadták az Szent Adalbert-díjakat

A közelmúltban Homokmégyen, a Szent Adalbert templom fogadalmi ünnepén először adták át az idén alapított Szent Adalbert-díjakat. Az ünnepi szentmisét azzal is emlékezetessé tették, hogy a fennállásának 25 éves jubileumát ünneplő Kalocsai Kamarakórus első alkalommal Homokmégyen adta elő a kalocsai származású Takács Ádám zeneszerző kifejezetten az énekkar jubileumára írt Énekszó című művét.

Zsiga Ferenc

A darab ősbemutatóján két gyöngyösi énekkar, a Cantare Városi Vegyeskar és a jórészt annak tagjaiból alakult Cantare Kamarakórus is fellépett, majd a három együttes közös produkcióval örvendeztette meg a közönséget. 

Szent Adalbert-díj
A képen Matos Sándor és Karcsák László a díjakkal
Fotó: Zsiga Ferenc

A díjról szólva a kitűnő orgonajátékáról is ismert Tóth Roland atya, homokmégyi plébános elmondta: a díjat, amely a Szent Adalbert templom és plébánia önzetlen támogatásáért, a példamutató katolikus életútért adható, maga alapította. Az elismerés egy emlékplakettből és díszoklevélből áll. Örömére szolgál, hogy az elismerést első alkalommal két olyan személynek, Matos Sándornak és Karcsák Lászlónak adhatta át, akik hitéletükkel, a templomért, a katolikus közösségért végzett tevékenységükkel példát mutatnak és kiemelkedően hozzájárulnak az egyház és Homokmégy gyarapodásához. 

A szentmisén a templomot teljesen megtöltő hívek közt ott volt a homokmégyi születésű Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke és a több, a községből elszármazott közismert személyiség. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában