Bács-Kiskun

2024.07.01. 07:00

Nem biztos, hogy a strand jó ötlet a kánikulában

Bár a kánikulát könnyebben viseljük a vízparton, a strandon, de nem biztos, hogy a legjobb ötletek közé tartozik, ha hosszú ideig a szabadban vagyunk. A kánikula bárkinek okozhat egészségi panaszokat, rosszullétet, azonban néhány egyszerű lépéssel könnyen tehetünk egészségünk védelmében.

Orosz Fanni Flóra

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ összegyűjtött néhány tanácsot, amivel könnyebben el lehet viselni a nyári kánikulát.

strand, kánikula, Bács-Kiskun,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
  • Ha a strandolás mellett döntünk, fontos, hogy a bőrtípusunknak megfelelő fényvédő krémmel naponta többször kenjük be magunkat.
  • Ami az öltözködést illeti, érdemes világos színű pamut ruhákat választani, ami kevésbé szívja a meleget. Jó ötlet lehet egy széles karimájú kalap és egy napszemüveg is a tűző nap ellen.
  • Ha a szabadban szeretnénk sportolni különösen fontos a rendszeres folyadékpótlás. A szakemberek szerint ilyenkor legalább 4 liter vizet kell fogyasztani.
  • Lehetőleg a nagy melegben árnyékoljunk és csak éjszaka szellőztessünk.
  • A kánikulában érdemes kerülni a kávét, az alkohol- koffein- és cukortartalmú italokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában