Összefoglaló

2024.07.02. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 02.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Kunhegyesi Ferenc, a hazai roma festőművészek harmadik generációjához tartozik. A közelmúltban kapott magas állami elismerést a Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjat, amelyet Radomszki Lászlóné, a Belügyminisztérium helyettes államtitkártól vett át. A kiskőrösi művésszel arról is beszélgettünk, hol is tart a pályafutása, melyen belül az roma eredet mítoszok festménysorozat kiemelkedő állomás lesz.

DSD09835
Fotó: Beküldött fotó

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2498-an lépték át Bács-Kiskunban. A szabálytalankodóknak legalább 39 ezer forint közigazgatási bírságot kell fizetniük.

A kiskunmajsai rendőrök elfogták azt a férfit, aki 20 ezer forintot vett el egy kerekesszékes időstől.

Az idei esztendő különleges Tompa számára, hiszen idén ünneplik a várossá nyilvánítás 20. évfordulóját.

A Kecskeméti Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt vádat emelt egy nővel szemben. Az elkövető ittasan, a sebességhatárt lényegesen túllépve elütötte az úttesten kerékpárját toló férfit.

Új integrált közgyűjteményi platformra vált a kecskeméti Katona József Könyvtár, amivel jelentősen kibővül digitális szolgáltatásainak köre. Többek között kiterjedt helytörténeti állomány hozható létre az új fejlesztéssel. Ennek kiemelt része a Kecskeméti Televízió 40 éves működése során keletkezett anyag digitális archiválása, ami elérhetővé válik a könyvtár integrált felületén. Emellett újra megnyit a könyvtár kávézója, ahol nemcsak frissítőkkel, de finom étkekkel, köztük mentes, vegetáriánus és vegán fogásokkal is várják majd a betérőket.

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően közel egymilliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Déli Agrárszakképzési Centrum. Az intézmény Tudásmegosztás az agrárágazat szereplői között a Déli Agrárszakképzési Centrum bemutató üzemeiben című pályázati projektje keretében két helyszínen valósít meg beruházást. A két érintett intézmény a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium és a Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium.

Idén ünnepli fennállásának 5. évfordulóját a kecskeméti Fantasy Dance Company Tánc-Sport és Légtornász Egyesület. Ebből az apropóból a napokban jubileumi táncbemutatóval zárták a tanévet a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban. A következő hetekben sem pihennek Fantasy Dance Company tagjai, ősszel pedig készülnek az újabb versenyekre.

Szent Istvántól Szent Lászlóig címmel nyolc kilométeres gyalogos zarándokutat tartottak a kelebiai Szent István-szoborkompozíciótól Kisszállásra, a Klebelsberg iskola Szent László -kápolnájához.

A Jánoshalmi Napok jubileumi rendezvénysorozat részeként nyílt kiállítás az Imre Zoltán Művelődési Ház és Könyvtárban, az intézményben fél évszázada működő Díszítőművész Szakkör tagjainak alkotásaiból.

Kedd délután egy ostorfa kettétört fatörzse zúzta be a Dékáni Árpád utcában lévő fogorvosi rendelő tetejét, ahova a tűzoltókat is riasztották.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában