Összefoglaló

2024.07.04. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 04.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Szerdán mutatták be a Mélymerülés Művészeti Magazin idei második számát a kecskeméti Veloroom Bike&Caféban. Az ötödik évfolyamába lépett Mélymerülés új, immáron tizenharmadik számával a testvéreit, és testvére beteg gyermekeit egyedül nevelő, s maga is enyhe fogyatékkal élő Nándit támogatja.

a nap legfontosabb hírei, összefoglaló
Több embert mérgezéssel szállítottak kórházba az 52-es főúton történt halálos baleset helyszínéről
Fotó: Pozsgai Ákos

Egy ember életét vesztette, amikor négy jármű ütközött az 52-es főúton Szabadszállás térségében csütörtök délelőtt. A baleset sérültjein kívül több embert is mérgezés gyanújával szállítottak a mentők kórházba.

Dynamic Holiday Gyerektábor -napközis sport és élménytábor zajlik a bajai Popori Ottó Küzdősport Centrumban a Szabados Imre Birkózó csarnokban július első hetében.

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy drogkereskedő párral és két társukkal szemben, akik egy baseball ütővel a rivális dílerre támadtak azért, hogy a pénzét és drogkészletét megszerezzék – írja közleményében a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A Hír FM műsorának vendége Riczu Norbert, a Rotary Club Kecskemét megválasztott elnöke volt. A beszélgetés apropóját a Rotary Club fennállásának 25. évfordulója adta.

Szlovákiában terrortámadássá minősítették át a vádakat a Robert Fico kormányfő elleni májusban elkövetett merénylet ügyében – közölte szerdán Maros Zilinka főügyész a Facebookon, írja az MTI.

A Bajai Szent Rókus Kórházban szerdán tartották a Semmelweis-napi rendezvényt. Az ünnepi eseményen néhány dolgozót elismerésben részesítettek, és átadták a főigazgatói dicséreteket.

A Zöldváros projekt első ütemében több mint kétmilliárd forintot fordított az önkormányzat a városközpont rehabilitációjára. Kiskunfélegyháza történetének talán leglátványosabb fejlesztése valósult meg öt éve Kiskunfélegyházán. Ennek folytatásként kezdődött meg a Zöldváros projekt második üteme a közelmúltban, melynek során tovább szépül a főutca. A szakemberek gőzerővel dolgoznak a Kossuth utca több mint 200 méternyi középső szakaszának megújításán.

Július 1-je Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja, mely 1992 óta ünnepnap hazánkban. A Semmelweis-napi ünnepséget csütörtök délután tartotta a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház a Neumann János Egyetem CAMPUS épületében. Az eseményen elismeréseket is átadtak a kiváló munkatársak részére.

Kalocsán nyitotta meg kapuit a Szerencsejáték Zrt. legújabb befogadó játszótere, mely akadálymentesített elemekkel és vízi világ tematikával várja látogatóit. A közösségi tér a 2017 óta működő „A játék összeköt” program részeként valósult meg, melynek célja, hogy hidat teremtsen a fogyatékossággal élő gyermekek és ép kortársaik között.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában