Beruházás

2024.07.04. 18:49

Befogadó játszóteret adtak át Kalocsán – galériával

Kalocsán nyitotta meg kapuit a Szerencsejáték Zrt. legújabb befogadó játszótere, mely akadálymentesített elemekkel és vízi világ tematikával várja látogatóit. A közösségi tér a 2017 óta működő „A játék összeköt” program részeként valósult meg, melynek célja, hogy hidat teremtsen a fogyatékossággal élő gyermekek és ép kortársaik között.

Zsiga Ferenc

A Móra Ferenc utca és a Körte utca sarkán, önkormányzati területen megvalósult játszótér a város és környéke vízi világának tematikája jegyében épült meg. A Mozgássérültek Budapesti Egyesületének szakmai közreműködésével megépített játszóteret dr. Módra Szilvia, a Szerencsejáték Zrt. szegedi értékesítési régiójának vezetője, Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője és dr. Filvig Géza, Kalocsa város polgármestere adta át. 

befogadó játszótér, átadó, Kalocsa
Kalocsán nyitotta meg kapuit a Szerencsejáték Zrt. legújabb befogadó játszótere
Fotó: Zsiga Ferenc

Módra Szilvia megnyitó beszédében kiemelte: fontos célkitűzésünk, hogy a fogyatékossággal élő és az ép gyermekek számára teremtsük meg a közös játék örömét, hiszen azt valljuk: Nem az a fontos, ami elválaszt, hanem az, ami összeköt! A régióvezető annak a reményének adott hangot, hogy a kalocsai játszótér is olyan közkedvelt hellyé válik, ahol minden gyermek napról napra megélheti az összetartozás élményét és érzését.

Mint elhangzott, a kalocsai játszótér játékelemei és grafikái a térség gazdag vízi élővilágát jelenítik meg. A térre a játékelemeken túl okos padot és ivó kutat is telepítettek. A helyszínre látogató gyermekek olyan különleges és akadálymentes játékelemeket próbálhatnak ki, mint a szitakötő hinta, a breki torony vagy a panellabirintus.

Filvig Géza polgármester megköszönte a Szerencsejáték Zrt. beruházásában megépült játszóteret, amelyhez a város várhatóan két hét múlva épít kerítést. A városvezető emlékeztetett, hogy az önkormányzati ciklus közel öt éve ez a harmadik olyan új játszótér a városban, amely a legmagasabb biztonsági feltételeknek is megfelel.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában