Magyar egészségügy

2024.07.04. 19:36

Semmelweis-napi elismeréseket adtak át az egészségügyi dolgozóknak Kecskeméten – galériával, videóval

Július 1-je Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja, mely 1992 óta ünnepnap hazánkban. A Semmelweis-napi ünnepséget csütörtök délután tartotta a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház a Neumann János Egyetem CAMPUS épületében. Az eseményen elismeréseket is átadtak a kiváló munkatársak részére.

Horváth Péter

Dr. Horváth Zsolt orvosigazgató köszöntőjében kiemelte, hogy a Semmelweis-napi ünnep alkalmat kínál a távoli és a közeli múltra való visszatekintésre. Párhuzamot vont Semmelweis Ignác kora és a ma között, hiszen mindkét korszakban nehéz körülmények között kell megtalálni a helyes utat. – Nagyon nehéz környezetben vagyunk, és sok minden egyébbel kell megküzdenünk ahhoz, hogy a betegellátásra minél nagyobb figyelmet fordíthassunk. Ahogy Semmelweisnek is a betegek gyógyulásába vetett hite, akaratereje és a tudása adta a hátteret munkájához, úgy számunkra is ezt az utat kell követnünk – hangsúlyozta az orvosigazgató, hozzátéve: a kórház a távoli és a közeli múltban is szép eredményeket ért el, a követelményeknek megfelelve. 

semmelweis-nap, egészségügyi dolgozók, elismerés
Semmelweis-napi elismeréseket adtak át az egészségügyi dolgozóknak Kecskeméten
Fotó: Bús Csaba

– A kórház minden dolgozója tudása legjavát adja és a legnagyobb szeretettel, odaadással viseltet a betegek, hozzátartozóik és a munkatársaik felé – mondta Horváth Zsolt. – Biztos vannak hiányosságok, és sajnos a múltból hozott örökség, gondolva itt a Covid-járványra, megtizedelte sorainkat, nehézzé tette az ellátást. A beteg-orvos viszonyt is kicsit megváltoztatta, de ebből is erőt merítünk, és előre tekintünk. A továbbiakban is szép reménnyel nézünk majd akár a kórház, akár a magyar egészségügy állapotának javulására. Ehhez kell egy erős csapat, ami nálunk adott – mondta az orvosigazgató, és büszkeségét fejezte ki a díjazottaknak.

Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke felelevenítette Semmelweis történetét, és kiemelte, hogy az orvostudomány mindig a jövőbe mutat. A ma orvosai pedig nem csak tudásukkal, hanem emberségükkel is gyógyítanak.  

Semmelweis Ignácról, „az anyák megmentőjéről” való megemlékezést követően gratulációkat, elismeréseket, főorvosi és adjunktusi előléptetéseket, illetve osztályvezetői főorvosi megbízásokat adtak át a munkatársaknak, és gratuláltak az állami, valamint egyéb elismerésben részesült kollégáknak.

A kórház főigazgatója évente egy-egy díjat adományoz az orvosi, szakdolgozói és gazdasági területen kulcsszerepet betöltő azon kórházi szakemberek számára, akik a gyógyítás, illetve a kórház-üzemeltetés területén több évtizedes, példamutató, magas színvonalú szakmai munkájukkal elismerésre méltó módon járulnak hozzá az intézményükben folyó eredményes gyógyító munkához.

Az Év orvosa díjban dr. Fekete Zoltán, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Szülészet-Nőgyógyászati osztályának osztályvezető főorvosa részesült. Az Év szakdolgozója díjat idén Rebek Márta, az Ápolási Osztály ápolója vehette át. Az Év gazdasági szakembere díjban Fazekas Fülöp István, a Döntéselőkészítő Osztály osztályvezetője részesült. Ezen kívül egyebek mellett főigazgatói dicséretben, és kiváló dolgozó elismerésben is részesültek munkatársak.

Semmelweis-nap alkalmából köszöntötték a május 1-jétől kinevezett új osztályvezetőket is: dr. Takács Károlyt, a Központi Műtő vezető főorvosát és dr. Pócs Leventét, a Bács-Kiskun Traumatológia Osztály osztályvezető főorvosát.

Az ünnepségen fellépett a kórház MEDrigál Kórusa Szabó Sándor karmester vezényletével és Szűcsné Sátorhegyi Erzsébet zongorakíséretével, és átadták a kórusnak a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítványnak köszönhetően vásárolt új zongorát. Ezután Kohajda Ádám, a Kecskeméti M. Bodon Pál Zeneiskola tanítványa bűvölte el a közönséget zongorajátékával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában