Galériával

2024.07.02. 18:40

Nagyszabású tánc- és légtorna-bemutatóval zárta a tanévet a Fantasy Dance Company

Idén ünnepli fennállásának 5. évfordulóját a kecskeméti Fantasy Dance Company Tánc-Sport és Légtornász Egyesület. Ebből az apropóból a napokban jubileumi táncbemutatóval zárták a tanévet a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban. A következő hetekben sem pihennek Fantasy Dance Company tagjai, ősszel pedig készülnek az újabb versenyekre.

Sebestyén Hajnalka

Darányi-Farkas Vera és Darányi Attila edzők, a tánciskola vezetői közel 180 növendékkel lépett együtt színpadra 1969 című előadásuk során, hogy elkalauzolják a nézőket a filmek világába, hogy eltáncolják az elmúlt öt évük filmjét. 

évzáró, Kecskemét, Fantasy Dance Company,
Tanévet zárt a Fantasy Dance Company
Fotó: Beküldött fotó

A részletekről maguk az edzők számoltak be. A történetnek egy igen különleges videó interjú adott keret Faragó Miklós a Rádió 1 Gong műsorvezetőjének közreműködésével. A videóban a  Fantasy Dance Company tánciskola vezetői visszaemlékeztek az elmúlt 5 év, pontosabban 1969 nap eseményeire, így fűzték egymás után a régi és az újonnan elkészült filmes koreográfiákat. 

Emlékplakett a törzstáncosoknak

Az előadás végén egy ötéves jubileumi üveg emlékplakettel lepték meg azokat a táncosokat, akik a tánciskola megalakulása óta aktív részesei ennek az összetartó közösségnek. Név szerint: Baksai Hanna Henrietta, Bende Zsófi, Benedikti-Rembeczky Hanna, Bujdosó Krisztina Evelin, Dobi Leila, Dóka Enikő, Fehér Kata, Laczi Kitti Melinda, Laki Gréta, Moisko Anna Júlia, Moisko Virág Eszter, Molnár Enikő Blanka, Molnár Gréta Hanna, Szász Réka, Tóth Katarina, Török Zsófia, Vincze Petra, Vincze Vivien.

A táncbemutató után egy új rendezvénnyel debütáltak. Hagyományteremtő jelleggel megrendezték az egyesület első légtornagáláját. A bemutató során 38 légtornász emelkedett a színpad fölé. A fellépők közül a legfiatalabb mindössze 8, a legidősebb pedig 51 éves volt. Hammockon, silken, karikán és más egyedi eszközökön mutatták be az idei tanév verseny és fellépő számait szólóban, duóban, trióban és négyes formációban. 

Megajándékozták a legjobbakat

A tanév során kiemelkedő teljesítményt nyújtó légtornászokat szintén egy különleges üveg emlékplakettel jutalmazták a tánciskola vezetői. Név szerint: Bágyi Szonja, Baksai Hanna Henrietta, Biró Kendra, Bohner Blanka, Bujdosó Krisztina Evelin, Dobi Leila, Farkas Zoé, Halasi Petra, Hommer Janka, Ilyés Zoé Kata, Kertes Emma, Laki Gréta, Lóczi Izabella, Miskey Nina, Polgár Balázs, Polgár Pandora, Polgárné Miklós Edina, Szűcs Emma, Tóth Katarina, Zoltai Mónika. Az üveg emlékplakettekért köszönetet mondtak Nagy Tímeának és a Gál Glass Kft-nek.

 

Már készülnek a versenyekre

Darányi Attila elmondása szerint a mozgalmas hétvégét követően sincs megállás a tánciskola életében. Elindultak a nyári tánc, légtorna- és akrobatika táborok, valamint a nyári fellépésekre való felkészülések. A szeptemberi tanévkezdést követően pedig gőzerővel készülnek az őszi versenyszezonra és a karácsonyi, félévzáró táncbemutatóra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában