Elemzés

2024.07.02. 20:45

Kiszelly: baráti gesztus is volt a miniszterelnök kijevi látogatása

Az unió soros elnöksége mellett a jószomszédi kapcsolatok, az olajtranzit és a magyar kisebbségek helyzete volt a fontos a miniszterelnök kijevi látogatásán, nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Kiszelly Zoltán a Századvég politikai elemzési igazgatója.

MW

Kiszelly Zoltán

Forrás: Magyar Nemzet

A magyar békepolitikában nem lesz változás, de az ukrán látogatással Orbán Viktor egyfajta gesztust is gyakorolt, aki a magyar kisebbség érdekében is tárgyalt – mondta el Kiszelly Zoltán, a Századvég politikai elemzési igazgatója.

– Az unió soros elnöki tisztjét betöltő Magyarország miniszterelnökeként Orbán Viktor az egyedüli nyugati vezető, aki nem látogatott el még Kijevbe, ami egyfajta gesztus is lehet Giorgia Meloni és a lengyel Jog és Igazságosság Párt (PiS) felé is, akik ezt korábban elvárták a magyar miniszterelnöktől 

– tette hozzá a szakértő.

Kiszelly Zoltán arról is beszélt, hogy látható tendencia, hogy megpróbálják az Oroszország elleni nyugati szankciók mögé, a 35-40 nyugati ország mellé felsorakoztatni a globális Délt.

A svájci békekonferencia, ahová nem hívták meg Oroszországot, nem azt a célt szolgálta, hogy béke legyen, hanem hogy még több ország csatlakozzon a nyugati szankciókhoz, Zelenszkij álláspontjához.

 Miután ez Svájcban nem sikerült, ezért kellett Zelenszkijnek engednie
– tette hozzá.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában