Szórakozás

2024.07.19. 15:50

Nyári táboron működtek közre a balotaszállási polgárőrök – galériával

A Balotaszállási Polgárőr Egyesület tagjai csütörtökön részt vettek a településen rendezett nyári táboron, ahol a nap folyamán különböző játékokkal foglalkoztatták a kicsiket és a nagyokat egyaránt - számolt be róla Bajnai Viktor elnökhelyettes.

Horváth Péter

– A feladatok célja az volt, hogy rávilágítsunk velük a csoportmunka és az együttműködés fontosságára, illetve ezek néhány jellegzetes akadályára. Szabálytudat, kreativitás, együttműködés kellett minden egyes feladat eredményes végrehajtáshoz. A kommunikáció, a tervezés, a figyelem, az egymás iránti bizalom és a nyitottság az új ötletekre elengedhetetlen kelléke volt annak, hogy a nap folyamán felmerülő akadályokat sikeresen vegyék. A nap végére a gyerekek rájöhettek, hogy egyedül sok mindenre képesek, de együtt szinte bármire – mondta az elnökhelyettes.

nyári tábor, Balotaszállás
Színes programokkal várták a gyerekeket a balotaszállási táborban
Fotó: Balotaszállási Polgárőr Egyesület

A gyermekek a játékos feladatokon kívül a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársával, Varga-Balog Diána rendőr hadnaggyal beszélgethettek a nyár veszélyeiről, a helyes magatartásról abban az esetben, ha egyedül maradnak otthon, a biztonságos közlekedés alapjairól, illetve, hogy ha mindezek ellenére mégis baj történik, akkor mi a teendő.

– Bízunk abban, hogy a mai nap minden gyermek számára élményekkel teli volt és hogy az átadott bűn- és balesetmegelőzési tanácsainkra emlékezni fognak, ha szükség lesz rá – tette hozzá Bajnai Viktor.
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában