Szórakozás

2024.07.17. 10:48

Jógáztak és kutyát is simogattak a gyermekek a szabadszállási nyári táborban – galériával

Napközis nyári tábort hirdetett a 6-tól 12 éves korosztály számára a szabadszállási József Attila Közösségi ház. A szervezők a kézműveskedésre és a testmozgásra helyezték a hangsúlyt.

Gulyás Sándor

– Az idei nyári táborunkban számos érdekes és készségfejlesztő programmal vártuk a gyermekeket a közösségi házba. Célunk az volt, hogy ne csak jól érzék magukat a résztvevők, hanem még hasznos tudással is gazdagodjanak, hasznos ismereteket szerezzenek – mondta el a baon.hu érdeklődésére Süveges-Holczmann Andrea közművelődési szakember. 

Nyári tábor, gyerekek, Szabadszállás
A gyermekeket a tábor valamennyi napján különféle kézművesfoglalkozások várták
Fotó: József Attila Közösségi Ház

A gyermekeket a tábor valamennyi napján különféle kézművesfoglalkozás várta. Megismerkedhettek többek között a karkötő készítéssel, melynek alapanyaga fonal, gyöngy és papír volt. Kipróbálhatták az élményfestést, a gyertyamártást , az üvegfestést, az agyagozást, a rajzolást, buborékfújók, álomfogó és slime-ok kerültek ki az ügyes kezek közül. A szórakoztató játékok, szoborjáték, limbó, vízipisztoly csata, a meseolvasás mellett a különféle testmozgás-fajták is helyet kaptak a programban.

Reggelente Kusztos Nóra, Sipos Péter és Ányos Ádám tartott zenés-táncos bemelegítést, napközben jutott idő a focira is. A tábor utolsó napján volt kutyasimogatás is. A szabadszállási tűzoltóautót is megnézhették a gyerekek. A hőség ellen vízipisztolycsatával védekeztünk és meglepetésként a tűzoltóság is besegített a hűsítésbe. A tábor napjai az aktív pihenés és a közösségépítés jegyében teltek, a gyermekek szívesen barátkoztak egymással, összetartó közösséget alkotva Süveges – Holczmann Andrea tette hozzá Dömötör-Pásztohai Mariann, a közösségi ház szakmai vezetője.
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában