Múltidéző

2024.07.14. 20:30

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Sebestyén Hajnalka

Ha önnek is van olyan képe, mely valamiért emlékezetes, és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk! Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, mely 2004 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült.

A fényképet elküldheti postai úton: Petőfi Népe szerkesztősége, 6000 Kecskemét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] címre. Mottó: Fényképes múltidéző (a postai úton érkezett fotókat felhasználás után visszaküldjük). A megjelenése ingyenes. Előre is köszönjük!

1 sor 1 kep hoffer
Forrás: Olvasói fotó

Szabadegyetem 

Kecskemétről Hoffer Zoltán 34. éve működteti a Bibliai Szabadegyetemet. Ez a felvétel 1996 májusában készült az évzárón, a Deák téren. A képen középen még Szigeti Jenő is látható, a neves professzor a kezdetektől előadóként segítette a szabadegyetem munkáját, halála után a nevét is felvette. Olvasónk számára jó érzés 28 év távlatában visszanézni a sok kedves ismerőst.

2 sor 1 kep szorad
Forrás: Olvasói fotó

Diáklányok 

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár a pedagógusi pályájáról rengeteg kedves fotót őriz. Ezek egyike ez a 80-as éveket idéző felvétel a diáklányokról, akik jó barátnők is voltak.

3 sor 2 kep balogh
Forrás: Olvasói fotó

ONI-s emlék

Kecskemétről Balogné Imrefi Anna az egykori Országos Nevelő Intézet (ONI) kollégiumi lakójaként két barátjáról osztana meg egy 1975-ös fényképet. Czigány Péter tanár úr csoportjába tartozott Csillag Imi és László Géza, mindketten vidám természetűek voltak.

3 sor 1 kep andrassy
Forrás: Olvasói fotó

Virágok 

Páhiról Andrássy Gyula számos olyan fotót őriz a családi fotóalbumban, melyen központi szerepet kapnak a virágok. Családjával együtt nagyon szeretik a virágokat. Ez a fénykép sok évtizeddel készült róla otthonukban.

2 sor 2 kep_ csordaserzsi
Forrás: Olvasói fotó

Siklós 

Kecskemétről, Csordás Erzsébet egy régi kirándulás emlékét elevenítené fel. A BÁCSBER-nél dolgozott, ahol nagyon sok ünnepséget, mulatságot, kirándulást szerveztek. A siklósi várnál 1977 körül jártak. A képen látható balról jobbra: Vasas László, (takarásban) Berkes László, Kántor Zoltán, Kántorné Jutka, Molnárné Rinca, Klingertné Ilona, Csordás Erzsébet, Vasasné Iluska, Szélesi József.

1 sor 2 kep kenyeres
Forrás: Olvasói fotó

Katonaélet 

Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes e régi fotóval hosszú évtizedekre tekint vissza. A két világháború közötti időszakban mindig állomásozott a hírös városban, a Rudolf laktanyában néhány tüzérosztály: Magyar Királyi Losonczy István 5. tüzérosztály, a 4. Fogatolt tüzérosztály, az V. Gépvontatású tüzérosztály és a 13. Tábori tüzérosztály. Az 1940-ben készült képen a kecskeméti tüzérek egy terepfoglalkozáson vannak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában