Kecskemét

2024.07.25. 09:00

Hatalmas buli volt a Neumann János egyetem Pont Ott pontváró partija – galériával, videóval

A felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este 20 órakor tették közzé. A sorsfordító esemény alkalmából idén is megrendezte a Neumann János Egyetem és a Hírös Agóra a pontváró partiját a Deák téren Kecskeméten, ami fergetegesre sikeredett.

Horváth Péter

Ugyan tapintható volt a levegőben az egyetemi felvételre várók, és abban reménykedők feszültsége, de sokkal inkább a jókedv rendezvénye volt az egyetem Pont Ott Partija, ahol Kincses Szabi és Regan Lili dj-k zenéltek, és a fantasztikus fiesta hangulathoz nagyon sokat tettek hozzá a Youth International Competition on Global Governance 2024 (YICGG) ifjúsági világverseny negyven országból érkezett egyetemista résztvevői, akik együtt buliztak a pontvárókkal, szorítottak nekik, és velük örültek a sikereknek.

NJE, pontváró buli, Kecskemét
A sorsfordító esemény alkalmából idén is megrendezte a Neumann János Egyetem és a Hírös Agóra a pontváró partiját a Deák téren Kecskeméten, ami fergetegesre sikeredett.
Fotó: Bús Csaba

Dr. Fülöp Tamás rektor portálunknak elmondta, hogy kimagaslóan sokan, több mint ötezren jelentkeztek idén a Neumann János Egyetemre. A rektor a ponthatárok közzététele előtt tartott köszöntőjében kiemelte, hogy egy valódi egyetemi város fejlesztésén dolgoznak közösen a városvezetéssel. Az egyetemen új szakok és képzések indultak és indulnak, köztük angol nyelvű nemzetközi képzésekkel. Fülöp Tamás hangsúlyozta: a Neumann János Egyetem jelenléte a magyar felsőoktatásban egyre hangsúlyosabb, hiszen az egyik legdinamikusabban fejlődő felsőoktatási intézmény. Mint fogalmazott, ezt bizonyítja az is, hogy csatlakoztak a pontváró rendezvényhez a Fudan Egyetem szervezésében megvalósuló világverseny hallgatói is.

A rektor arról is beszélt, hogy miért vonzó Kecskemét és az egyetem. Kiemelte a város hagyományait és az innovációt, és e tradíció és dinamikus fejlődés ötvözete az egyetem, ami nemzetközileg is hívogató. Emellett a képzési kínálat is kiemelkedő, hiszen a járműmérnök képzéstől az informatikai szakokon át a gazdaságtudományi és a kertészeti és vidékfejlesztési területen is kínálnak képzéseket.  

Hogy hányan örülhettek annak, hogy szeptembertől a Neumann diákjai lesznek, nem tudtuk meg a helyszínen – erről az egyetem hamarosan közleményt ad ki –, de szép számban lehetett látni boldog és megkönnyebbült arcokat. Ilyen örömtől sugárzott Farkas Flóra is, aki az országosan is az egyik legnépszerűbb gazdálkodás és menedzsment szakra nyert felvételt, a Neumann János Egyetemen. Mint az újdonsült egyetemista hölgy fogalmazott, azért jelentkezett a kecskeméti egyetemre, mert a Nemzeti Bank duális képzésében vesz részt, így kézenfekvő volt a választása. Elmondta, hogy nagyon izgult a ponthatárok felfedése előtt, de megkönnyebbülést jelentett neki, hogy vágyott szakjára nyert felvételt, és pozitív várakozással tekint az egyetemista lét elé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában