Összefoglaló

2024.07.12. 20:51

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 12.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Túl vagyunk az év felén, beköszöntött a forró nyár, és ez a hétvégéig nem is fog lankadni. Aki csak teheti, hűsítő programokat tervezzen a következő napokra.

baleset, busz, gyerek, Kiskunhalas
Álló busz előtt szaladt át egy kisgyerek, amikor egy autó elütötte Halason
Fotó: Pozsgai Ákos

Idén a várhatónál közel két héttel hamarabb adta érett termését a homokhátsági dinnye. Keserves tavaszra emlékeznek a görögdinnye-termesztők, és a költségeik állandó emelkedése nehéz helyzetbe hozza őket.

Július 11-én Kelebia állomáson a hőmérséklet elérte a 40,0 fokot, ezzel megdőlt a napi legmagasabb maximumhőmérséklet rekordja – olvasható a Hungaromet Nonprofit Zrt. honlapján.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a felesége nevelt lányait szexuálisan zaklató és rendszeresen bántalmazó Bács-Kiskun vármegyei férfi büntetésének súlyosítását indítványozta – közölte a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

Péntek kora délután a Kiskunhalason, a Szabadkai úton ütött el egy autós az úton egy busz előtt átszaladó 10 év körüli kisgyereket. Információink szerint a gyerekhez mentőt hívtak, megfigyelésre kórházba szállították.

A rekkenő hőség fáradékonysághoz, a koncentráció hiánya balesethez vezethet. Nem beszélve az ittas járművezetésről, amely továbbra is nagy probléma hazánkban. Farkas Attilával, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály előadójával beszélgettünk a nyár veszélyeiről a közlekedés szempontjából.

Péntek 15 óráig már 40,4 fokig hevült a levegő Kelebián, de Kiskunhalason is már elértük a 40,3 fokot – írta közösségi oldalán Tóth Tamás a közmédia meteorológusa. 2007. július 20-án, szintén egy pénteki napon Kiskunhalason dőlt meg az akkori hőségriadó harmadik napján a magyarországi abszolút hőségrekord 41,9 fokkal.

Egy traktor és két személyautó ütközött össze Szentkirályt és Tiszakécskét összekötő, 4623-as út 4-es kilométerszelvényénél.

Az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány huszonharmadik alkalommal rendezi meg a Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa Döntőjét Kecskeméten, 2024. július 15-18. között, ahol az állami gondoskodásban élő magyar és külföldi gyerekek mérik össze labdarúgásban tudásukat. Détári Lajos, hatvanegyszeres magyar, többszörös világ- és Európa válogatott labdarúgó, magyar és görög bajnok és gólkirály, nyitja meg az eseményt hétfőn - közölte a szervező alapítvány.

A Felső-Bácskai Néptáncgálával indult péntek délután a 27. Bajai Halfőző Fesztivál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában