Jeromos Állatmentő és Természetvédő Egyesület

2024.07.11. 18:56

Medencéző kutyák: próbálják elviselhetőbbé tenni a hőséget a bajai egyesületnél

A Jeromos Állatmentő és Természetvédő Egyesület sikeresen vett részt a Bethlen Gábor Alapkezelőn keresztül megpályázott Civil Állatvédők pályázatban, amit Obádi Péter, állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos írt ki. A bajai egyesület 2,7 millió forintot nyert, amit állatorvosi költségekre fordítanak. A hőségben pedig mindent megtesznek azért, hogy megóvják a hőgutától a négylábúakat, így medencéző kutyákkal is találkoztunk ottjártunkkor.

Márton Anna

Kübler Anikó elnök hírportálunknak elmondta: 10 millió forintra adták be a pályázatot, bérekre és állatorvosi költségre, de a legsürgetőbb feladat az ivartalanítás, ezért inkább állatorvosi költségekre fordítják a megnyert összeget. Jelenleg 54 kutyájuk van. Szombattól, azaz július 13-tól különleges nyitvatartást vezetnek be a hőség miatt: reggel öttől tizenegyig dolgoznak és délután folytatják a munkát. Szükség is van erre, hisz a hőségriadó ideje alatt fokozott odafigyelést igényelnek az állatok.

kutya, hőség, állatvédelmi egyesület
Medencéző kutya a bajai egyesületnél
Fotó: Beküldött fotó

– A kutyák is nagyon nehezen viselik ezt a hőséget és bár mi ki tudunk menni az erdőbe sétáltatni, azért őket nagyon megviseli. Most egy kicsit változtatunk az időbeosztásunkon. Mindkét udvaron van medencénk, napernyővel, fás árnyékkal. A kutyáink nagy része fürdik, medencézik vagy locsoljuk őket, nedves törölközővel tapogatjuk azt, aki engedi. Folyamatosan locsoljuk a betont a kennelnél, hogy ne kapjanak hőgutát. Igyekszünk árnyékot biztosítani nekik – mondta a baon.hu-nak Kübler Anikó elnök. Örömmel tette hozzá, hogy azok az önkéntes diákok, akik eddig csak hétvégén jöttek segíteni, szívesen kilátogatnak a nyár folyamán. Igyekeznek minden feltételt megteremteni ahhoz, hogy a gyerekek jól szórakozhassanak a gyepmesteri telepen. Beülhetnek a kutyaovi részlegre, sétáltatják a kutyusokat az udvaron, vagy a kis ebek mosdatásában is részt vehetnek.

kutya, hőség, állatvédelmi egyesület
Fotó: Beküldött fotó

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában