Kecskemét

2024.07.26. 20:20

Jeles napjaink: látássérülteknek hirdettek prózaíró pályázatot

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete a Fény Alapítvánnyal együttműködve pályázatot hirdet látássérült szerzők részére Jeles napjaink! címmel. A pályázatra műfaji megkötés nélkül, minden olyan művet várnak a szervezők a vakoktól és gyengénlátóktól, mely a legszebb ünnepekről szól – közölte a kecskeméti önkormányzat.

Horváth Péter

A szervezők azt várják, hogy a pályázók írják meg a kedvenc emlékeiket. Bármilyen prózai műfajban alkothatnak: legyen szó novelláról, esszéről, meséről,  lényeg hogy ragadják meg az ünnep hangulatát, és mutassák meg, mitől válik igazán különlegessé egy-egy jeles nap. A pályázók mesélhetnek a születésnapi bulik fergeteges hangulatáról, a karácsonyi ünnepek meghitt pillanatairól, különleges évfordulókról, vagy éppen arról a napról, amikor négylábú kedvenc betoppant az életükbe. Lehet vicces, megható, tanulságos, a lényeg, hogy tükrözze az ünnepek varázslatát és szívből jöjjön.

próza, pályázat, látássérült
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

– Tudjuk, hogy a vak és gyengénlátó emberek között sokan vannak, akik nemcsak olvasni szeretnek, hanem írni is. Ezért gondoltunk arra, hogy idézzük fel együtt az elmúlt „jeles napjainkat”, amely kinek-kinek fontos esemény, kellemes emlék az életében – fogalmaznak a kiírásban.

A pályázaton részt vehetnek mindazon 18 éven felüli, Magyarországon vagy a határainkon túli magyar nyelvterületen élő vak, illetve gyengénlátó személyek, akik bármely látássérülteket tömörítő szervezet, szövetség, egyesület tagjai, vagy más módon igazolni tudják látássérültségüket.

A pályázaton minden alkotó legfeljebb három eredeti, saját művel pályázhat. Műfaji megkötés nincs. A pályamű maximális hossza írásonként: szóközökkel számítva 6000 karakter A pályaművet a a pályázó által választott jeligével ellátott Word dokumentumban kell benyújtani a [email protected] e-mail címre. A  pályázóknak a pályamű beküldésekor az e-mail szövegében meg kell adniuk nevüket, életkorukat, lakcímüket, telefonos és e-mailes elérhetőségüket, valamint az általuk választott jeligét. A pályamű beérkezésekor a pályázó visszaigazoló e-mailt kap.

A pályaművek beküldési határideje: 2024. szeptember 30.

A pályázat fődíja: egy 3 nap és 2 éjszaka wellness hétvége. A második helyezett 50 ezer forint értékű, míg a harmadik helyezett 30 ezer forint értékű ajándékutalványt kap.

A pályázat ünnepélyes eredményhirdetését október 18-án, pénteken, a fehérbot nemzetközi napján a kecskeméti Katona József Könyvtárban tartják. A beérkezett pályaműveket öttagú zsűri bírálja el, és választja ki közülük a legjobb alkotásokat.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában